Mums!!

Ingredienser
4-8 abborrfiléer (600 g)
1/2 tsk salt
1 dl sesamfrön
1 msk smör
Sardellfärskost:
1 burk raka sardeller (53 g)
1 burk kesella (250 g)
1/2 kruka basilika
1 krm nymald svartpeppar
Tillbehör:
kokt potatis
rädisor
ev kapris
basilika
Abborre kan bytas ut mot gös, men filéerna måste i båda fallen byxas. Detta innebär att mittremsan, där det sitter flera små ben, måste skäras bort. Då får filén en byxliknande form.
Gör så här:
1. Mixa eller mosa samman sardellerna med kesellan. Plocka basilikabladen och strimla dem fint. Blanda ner dem i sardellröran. Smaka av med peppar.
2. Salta och doppa skinnsidan av abborrfiléerna i sesamfrön. Värm smöret i en stekpanna. Stek filéerna med sesamsidan ner i pannan till fin färg. Vänd fisken och stek klart på andra sidan 1-2 min.
3. Servera abborren med sardellfärskosten, nykokt potatis och rädisor. Garnera ev med kapris och basilika.
Kommentarer
Trackback