Inför grillsäsongen

Trött på kletig potatissallad och färskpotatis till grillens läckerheter? Testa något nytt, testa en fräsch tabouleh med dipp och sås.
RECEPT.
Grillat kött med tabouleh, persilje- och tahinisås och morotsdipp Tabouleh1 1/2 dl bulgur100 gram persilja, hackad50 gram mynta, hackad3 salladslökar, strimlade1 bifftomat, tärnad1 dl citronjuice, nypressad1/2 dl olivolja salt1 huvud romansallad
Gör så här: Koka bulguren cirka 20 minuter i saltat vatten, sila av och pressa ur vätskan. Blanda med örter och grönsaker, smaka av med citronjuice, olivolja och salt. Servera med romansalladsblad. Persilje- och tahinisås1 klyfta vitlök, pressad1 tsk salt1 1/2 dl tahini1 1/2 dl vatten1 1/2 dl citronjuice1 1/2 dl persilja, hackad
Gör så här: Blanda ihop och låt dra i en timme före servering. Morotsdipp600 g morötter, skalade och skivade3 klyftor vitlök1 gul lök, hackad2-3 tsk spiskummin2 tsk harissa1 dl olivolja1 dl citronjuice salt
Gör så här: Koka morötter och vitlök i cirka 10 minuter. Slå av vattnet och lägg morötterna och vitlöken i en mixer tillsammans med lök, spiskummin och harissa. Mixa slätt och späd med olivolja.
Smaka av med citronsaft och salt. Servera med lite olivolja på toppen och hackad chili. Matvetaren:De tre tillbehören passar lika bra till nöt, lamm, korv eller fläsk. Tabouleh är den klassiska bulgursalladen från Mellanöstern. Såsen är baserad på tahini, sesampasta, vars smak känns igen från hummus. Och så en morotsdipp med den nordafrikanska kryddblandningen harissa och spiskummin.
Ett färg- och smakrikt tillbehör som också passar bra till bröd.
Kommentarer
Postat av: Lia Florenz
Har du något favorit smycke? :)
Postat av: Sandra
Hoppas du får en bra dag! =)
Trackback