Asiatisk kyckling- och nudelsoppa med ingefära och chili
67 g nudlar
1 l hönsbuljong
2 schalottenlökar
4 skivor färsk ingefära
1 1/3 msk fisksås
200 g kokta kycklingar
Tillbehör:
adzuki böngrodd
färsk Legro mynta
färsk grön chili
lime
Tillagning:
- Lägg nudlarna i en stor skål. Häll över kokande vatten så att de täcks. Låt det stå tills nudlarna är mjuka, ca 5 min. Häll bort vattnet.
- Blanda buljong, skivad schalottenlök, ingefära i skivor samt fisksås i en stor gryta. Koka upp soppan, vrid ner till låg värme och låt den sjuda i 10 min. Ta bort ingefärsskivorna från soppan och koka upp den igen. Tillsätt nudlar och kokt kyckling i tärningar. Låt det sjuda, tills kycklingköttet är genomvarmt, ca 3 min.
- Häll soppan i skålar och låt alla som äter själva fylla på med böngroddar, mynta och hackad chili, om så önskas, i soppan. Pressa limesaft över soppan eller gästerna om de klagar på rätten.
Kommentarer
Postat av: maria
vilka sjuka videosnuttar du hade...hahahaha!!!!
Jag snodde din grönsaksbild, den var så fin tyckte jag. Hoppas inte det gjorde något!
Postat av: Lovisa
det vill jag prova! :)
Postat av: Judith
Nästan vegetariskt! Byt ut hönsbuljong mot grönsaksbuljong och ta en annan sås, grönsakssås tex. Bra!!! :) Me like
Videoklippen var kul.
Postat av: Judith
...och skit i kycklingen förstås. ;)
Trackback