Asiatisk kyckling- och nudelsoppa med ingefära och chili



image141





67 g nudlar 

1 l hönsbuljong 

2 schalottenlökar  

4 skivor färsk ingefära  

1 1/3 msk fisksås 

200 g kokta kycklingar


Tillbehör:

adzuki böngrodd

färsk Legro mynta

färsk grön chili

lime


Tillagning:

  • Lägg nudlarna i en stor skål. Häll över kokande vatten så att de täcks. Låt det stå tills nudlarna är mjuka, ca 5 min. Häll bort vattnet.

  • Blanda buljong, skivad schalottenlök, ingefära i skivor samt fisksås i en stor gryta. Koka upp soppan, vrid ner till låg värme och låt den sjuda i 10 min. Ta bort ingefärsskivorna från soppan och koka upp den igen. Tillsätt nudlar och kokt kyckling i tärningar. Låt det sjuda, tills kycklingköttet är genomvarmt, ca 3 min.

  • Häll soppan i skålar och låt alla som äter själva fylla på med böngroddar, mynta och hackad chili, om så önskas, i soppan. Pressa limesaft över soppan eller gästerna om de klagar på rätten.

Kommentarer
Postat av: maria

vilka sjuka videosnuttar du hade...hahahaha!!!!

Jag snodde din grönsaksbild, den var så fin tyckte jag. Hoppas inte det gjorde något!

2008-02-19 @ 18:12:59
URL: http://nightviolet.blogg.se
Postat av: Lovisa

det vill jag prova! :)

2008-02-19 @ 19:16:37
URL: http://lovisaulrika.tjejsajten.se
Postat av: Judith

Nästan vegetariskt! Byt ut hönsbuljong mot grönsaksbuljong och ta en annan sås, grönsakssås tex. Bra!!! :) Me like

Videoklippen var kul.

2008-02-19 @ 21:12:06
URL: http://judith45.blogspot.com/
Postat av: Judith

...och skit i kycklingen förstås. ;)

2008-02-19 @ 21:12:55
URL: http://judith45.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0