Mona Sahlin o Stefan Löfven upptagna!

Fredag slutade tidigt idag. Hur skönt som helst! Hoppas att vi kommer ut till stugan i helgen, att åka idag är nog att ställa sina önskningar lite för högt. Det är faktiskt skönt att sitta hemma nu när det är ljust och solen har kommit fram. När jag klev ur bilen hörde man hur fåglarna kvittrade riktigt bra.

 

Nu kan man snart börja leva igen!  Har även vunnit en miljon pund enligt ett sms på min mobil. Så nu känner ni en pund miljonär. Frågan är bara hur pundig personen är som skickar dessa sms.

 

Har även fått det oranga kuvertet i vecka. Det blir nog att fixa några 57:or som vill jobba längre med hög lön för att försörja mig som pensionär. Även där har jag hittat mina framtida pensionärers försörjare dessa är Mona Sahlin och Stefan Löfven . Då dessa kommer jobba till 75 år och troligtvis tjänar bra mycket mer än undertecknad så kommer jag kunna lyfta pension från min 60 årsdag. Så ni som är födda 1965 passa på att boka upp Reinfeldt som er pensionsgarant. Detta kallas för pensionsväxling: Man låter höginkomsttagaren jobba till han/hon stupar, så kan vi ”småfolket” gå tidigare!

Så inför valet 2014 kräv pensionsväxling alla svenskar!

 

Tänk bara på att Mona o Stefan är redan tingade!


Snälla Gardell o Kronér

Var idag på jobb intervjun jag skrev om tidigare. Tänk så en jobbannons och verkligen kan skilja sig åt. Stannar kvar på min post som man brukar säga. Det enda jag tänker säga att vid det företaget kan jag inte tänka mig att arbeta för. Varför tror alla idag att alla tycker det är så kul med tävlingar på jobbet? Vi är där för att tjäna ihop till våra räkningar inget annat. Fast visst var det kul att få komma på intervju.

 

 

Har fått in lite anbud för mitt projekt vid stugan kommer nog att bli av under sommaren eller hösten. Ser verkligen fram emot detta. Nu är det bara invänta våren som alla tidningar skrivit om idag. Nu är det bara två dagar kvar till helgen ska bli skönt att koppla av samt se lite melodifestival på tv. Lördagen kommer det bli Plura,s kök om vi inte åker till stugan. Där finns bara de vanliga kanalerna, ej 3;an osv. Så får väl se det på datorn om vi åker dit. Funderar på att skaffa Boxer dit ur får se om ekonomin tillåter det till våren/sommaren.

 

 

Hur har det gått med min kamp mot vågen?

 

 Kanon bra faktiskt, vågskrället har gått sönder så den pendlar mellan 44kg till 99kg. Givetvis väljer jag att tro på 44:an, fast frugan påtalar att det var 99:an som gällde då den fungerade. Vem av oss kan med bestämdhet säga att den fungerade perfekt då den visade 99 kg.  Kan sträcka mig till att kompromissa genom att godkänna omkring 70kg. Har då gått halva vägen som alla gör i en väl fungerande demokrati! Kul med digitala vågar. Antagligen kommer vi införskaffa oss en ny våg då frugan inte är demokratisk och vill godkänna kompromiss förslaget.

 

 

Kommer vi få mera analyser angående melodifestivalen från prostatakvintetten i helgen tror ni?

Snälla Gardell o Kronér twittra lite för svenska folket! Det känns så moget av er..

 

 

 


Prostatakvintetten : Jonas,Mark,Steffo,Lasse,Richard

Kändis Sverige klagar på schlagervinnarna. Den blott 18 åriga Amanda Fondell tycker det liknar barnunderhållning. Håller med då det får vara med barn under 20 år i tävlingen,  då blir det barnunderhållning liknande Idol programmet 2011

 

Sedan har vi prostata kvintetten (Jonas Gardell/Mark Levengood,gyllene dojan Richard Herrey,  bingolotto dödaren,Lasse Kronér samt  whisky drinkaren, Steffo Törnquist.

Fyra av er förstår jag att ni var tvungna att komma ut i media. Men Mark har du blivit så mycket svensk att även du drabbas av Jantelagen?

 

Så visst låten med Gubbarna var inte bra, men den vann tävlingen, så åk hem och träna barn till nästa år.

Kul med hippa svensk artister!

 
 
'Ps Finland var vår sak en gång i tiden.

Häst eller Oxe eller Gris?

Förtäring av hästkött är tabu för många människor, trots att de inte är vegetarianer, bland annat på grund av hästarnas betydelse som sällskapsdjur, då ger vi det till våra andra sällskapsdjur istället.

 

 

I det förkristna nordiska samhället hade hästen stor betydelse och hästkött åts bland annat vid religiösa högtider. Att äta hästkött betraktades senare under medeltiden som en hednisk sedvänja och var därför tabu. Även själva hästslakten betraktades som oren. När hästar skulle avlivas anlitades bödelns dräng, rackaren, och köttet slängdes bort eller gavs åt hundarna.

 

 

I svensk handel förekommer hästkött vanligen som rökt och skivat smörgåspålägg (hamburgerkött) eller som ingrediens i vissa korvar. Större delen av det hästkött som säljs i den svenska dagligvaruhandeln importeras från Sydamerika.  Av etiska skäl väljer många svenska hästägare att avliva hästarna på gården istället för att skicka dem till slakt. Kött från inhemska hästar blir ofta djurfoder för katter och hundar, medan avfallet brukar skickas till en uppsamlingsplats.

 

Det beräknas att ungefär 3 000 hästar om året säljs till hästhandlare som sedan skickar hästarna till Italien för slakt och försäljning där.

 

 

Så är det så att det fel att Polen o Rumänien är värre skurkar än vi då de säljer sitt hästkött till Sverige, när vi säljer till Italien.

 

Håller fullständigt med om att visst ska det vara det köttet som det står på förpackningen, fast dagens debatt vinklas så man nästan får för sig att hästkött är på gränsen giftigt. Debatten påminner om den som fanns för omkring 20 år sedan då det förekom åsnekött inom restaurang branschen.

 

 

 

Känns tryggt att ICA o COOP har så bra och fullständig kontroll på sina varor. hur många tror fortfarande på stämpeln Svenskt kött?

 

 

Nu Säljer vi oxkött i Sverige som egentligen är Hästkött eller fläskkött. Utvecklingen går framåt i landet!

 

Gnägg, Gnägg!


Man kan söka jobb i Sverige behöver inte åka till Etiopien!

Söndag snart ny arbetsvecka.  Lotto gick som det brukar, så det är bara att förbereda sig för ytterligare en arbetsvecka.  Det man gjort i helgen är mest att skotta snö o skotta snö igen. Det blev ingen resa till Kungliga huvudstaden då man varnat för mycket snö.

 

Det jag gjort är att jag hittat ett arbete som verkar hur intressant som helst. Givetvis sökte jag det och fick svar efter 5 minuter på en söndag om att vill att jag ska kunna komma till dem med kortvarsel för en intervju. Då kom ”ågren” smygande i mitt huvud, vad har du nu gjort dumskalle? Du trivs i det stora hela med ditt nuvarande jobb. Du kanske ska utomland med ditt jobb och har planer på en större investering som kräver banklån, varför då äventyra allt detta genom att söka nytt jobb? Fast vad vore livet utan lite problem som man skapar alldeles själv.  Samtidigt så undrar man över hur det ser ut egentligen på arbetsmarknaden då man får svar på sina ansökningar även på söndagar.

 

Samtidigt får man själv en liten kick av att gubben troligtvis är åtråvärd på arbetsmarknaden, trots att man du tillhör definitivt 56+. Vi får se hur det går med intervju samt hur jag ställer mig till att byta jobb. En viktig faktor kommer definitivt vara lönen samt arbetsförmåner.

 

Vilken tur att Hoffsten kom direkt till Globen igår, känns som om det finns hopp angående svensk schlager.

 

 


Känner hopp!

 

Känner just nu att allt verkar fungera ungefär som jag tänkt mig för detta år. Det kommer bli en del för mig stora inventeringar på ca 400 000 kronor för att få till stugan som ett permanent boende då man ska få fritid hela dagarna. Tyvärr är det långt fram till den dagen fast det är lika bra att göra dessa inventeringar nu så man kan njuta av det under ledigheten från inkomstkällan.  För tyvärr kan man inte vänta på den där lotto vinsten då hinner man troligtvis hamna frostfritt innan den faller ut. Behöver även göra vissa justeringar på åretrunt- boendet, tror dessa kan rymmas i beloppet som jag skrev om högre upp.

 

 

 

 

 

Ska försöka att bli lite mer aktiv så min ”lilla kula” går ned en aning samt att man kanske orkar lite mer för just nu tycker jag har samma flås som när jag rökte, okej tyvärr har jag som alla manliga som slutat röka börjat med matjord under överläppen. Hoppas verkligen att jag kommer kunna sporra mig med att sluta med det inför 2014. Hoppas även att det blir en tripp till Italien under våren/sommaren, inget bestämt fast drömmen finns.

 

 

Har den senaste tiden levt lite som i ett snäckskal gällande bekantskapskretsen ska även på den fronten klättra ur mitt snäckskal och börja umgås med dem igen. Hoppas bara de minns vem jag var. Tyvärr är det så att när man inte umgås eller ringer på lång tid så blir det så att samtalsämnena som förr var en självklarhet plötsligt blir svåra att finna. Känner att detta kan vara viktigt då jag till min stora besvikelse har upptäckt att en gammal vän gick bort under 2011 utan jag märkt detta, då känner man sig verkligen otillräcklig och faktiskt lite dum. Förstår inte hur man kan missa en sådan händelse, man skäms verkligen.

Tror du förstår att du finns i mina tankar och att jag minns allt vi tillsammans upplevde.

Så varför invänta med att leva tills man fyller 65, för vem vet att man lever då?

 

 

 

Hoppas verkligen att allt detta kommer ske under 2013, så inga plötsliga hinder dyker upp. Då gäller det att snabbt hitta en väg runt hindret.

 

 

Nu är det helg vilket innebär tid för att leva!

 


Snart Vår i sinnet

Då man är solo här hemma med katten en stund ikväll, så har jag legat o lyssnat på Grrr skivan med Rolling Stones. Eller ska man skriva CD istället för skiva . för att var en samlings Cd så är den riktigt bra absolut den första Cd,n som innehåller många gamla inte så ofta spelade godingar. Come on och As tears go by är riktigt bra fortfarande. Får verkligen hoppas att ”gubbarna” orkar ut på en turné som kommer till Sverige ännu en gång.

 

Biden lånad från rolling stones

 

Senare ikväll blir det att se fotbollen på tv. Tror det kommer bli riktigt bra underhållning på tv med dessa lag. Vi får hålla våra tummar för de blågula! Samtidigt hoppas undertecknad på att lottoraden ska slå in ikväll!

 

 

 

Trots allt snöande som kommit under de senaste dagarna så känns det att våren är på gång. Man kan höra att våra vänner fåglarna börjar så smått spotta ur sig isproppen i halsen för att börja kvittra igen.

 

Helgen var helt underbar ute vid stugan sol och hur mysigt som helst. Vi var ute på en promenad vilket skulle kunna ha varit en skridskotur. Det var glashalt på vägarna runt omkring. Så det var att gå väldigt försiktigt, fast som sagt vad nu finns det snart en vår inom räckhåll.

 

Kommande helg blir det kanske en tur till vår kungliga huvudstad, vädret får avgöra om bilen ska styra dit eller om det blir att chilla på hemma plan. Kommer snart att åka på med att flytta ut allt från sovrummet då det ”måste” målas om enligt min livskamrat. Så det jag gör är att försöka fördröja detta projekt så länge det bara går.

 


Februari

Äntligen helg!

 

 

Arbetsveckan har inneburit jobb över öronen. Man kan inte låta bli att undra över varför företag ska spara på jobb åt de arbetslösa samtidigt som man jagar skiten ur de arbetsförda. Fast givetvis måste Telia nu ta bort 900tjänster, för att bekosta Teilia höjdarnas avgångsersättning. Så visst det kanske är så att det är bättre att några få (vd, styrelse) har det bra, än att anställda 900 stycken får lön.

Hur många kan tänka sig ha kvar ett abonnemang på Telia, efter detta?


 

 

 

 

Kommer försöka åka ut till stugan i helgen för första övernattningen år 2013. Det brukar alltid vara en höjdare inget vatten, svinkallt.  Fast får man bara sätta på element samt tända en brasa och hämta vatten i pumphus, så är det bara att skotta lite snö samt ta sig en whisky för att sedan somna med Gina på tv rutan.  Givetvis kommer man sitta ikväll och reta sig på melodier samt att hur eller tänkte man överhuvudtaget när man sätter Danny som programledare.

 

 

Inväntar nu att frugan ska slå upp sina ögon. Får bli ett tryck till på min kaffemaskin. Har ännu inte tröttnat på den.

 


RSS 2.0