Jul & Vattenfall

Spikmattan blir årets julklapp - i alla fall om man får tro Handelns Utredningsinstitut.
Grattis utredningsinstitutet för en mycket seriös och livsviktig utredning!!
Tryggt statligt företag!
Sitter och funderar över om det kanske vore något för landstingen att sälja av allt i Sverige för öppna upp i de baltiska länderna.Systembolaget kanske ska lägga sina butiker i Tyskland!
Visst skulle det kännas tryggt med att alla statliga företag har sin verksamhet utomlands! Precis så som vi vill att våra skattepengar ska användas! 

Vilken tur att Norge kommer till vår hjälp nu när det inte finns några företagsledare i Sverige!
De vi har, verkar vara ett stort skämt!
Vi får hoppas att tomten kommer med några riktiga ledare i sin säck den 24:e!


Dåtid,nutid,framtid!

Tillbaka blick!

 

Så sitter man här och funderar på hur det egentligen har varit under de år som passerat under livet. Visst kan man sätta sig ner i hörn och tycka synd om sig själv och att det sociala skyddsnätet inte fungerat som man trott eller blivit lurad att tro.

Samtidigt så är varje upplevelse och erfarenhet en ny upptäckt. Man har fått höra man ska utnyttja sitt kontakt nät, fast när de flyr fältet vid hjälp situationer så har man inte haft så stor nytta av dem. Vissa har även spridit lögner på sina arbetsplatser för att slippa hjälpa till.

 

Man lär sig snart var och vem som är riktig vän samt de som finns där så länge man har en titel. Det som har varit en stor tillgång är sin egen familj. Tycker synd om dem som inte har sin familj att vända sig till. Samtidigt så ska man aldrig lita på släkten för de är värst! Samtidigt har man lärt sig att njuta o le åt stunder i livet som man förut bara sprang förbi.

 

 

 

Nu läge

 

Bloggandet har varit en nyttig kanal att bara få skriva av sig om precis vad som helst. Samtidigt så har man märkt att det finns fler som är och har varit i samma situation. Det tror jag är en positiv upplevelse när man kommer till insikt om att man inte är ensam i detta avlånga land med dessa upplevelser.
Visst har man skrivit mycket skit, med det har nog varit ett sätt att få ”skrika" utan att familjen ska må dåligt.

Det har även varit roligt att följa andra bloggar samt att sitta med en fundering över varför håller folk på att byta blogg hela tiden?


Det finns många bra och en del mindre bra, fast totalt sett har det varit spännande och intressant. En sak som jag undrar över (är kanske för gammal), varför ska alla unga flickor lägga ut bilder på sig där de är framåt lutande och putar med läpparna? Bilden kommer att finnas på Internet jämt! Förresten en sak till. Varför skriver en del en massa skit om varandra och skickar elaka svar anonymt? Tycker man inte om det så läs för guds skull inte då!! Sedan har vi shopping! Skriver inget om det då risken är att ni kommer att uppleva mig som en gammal gnällig gubbe!

Tror att man alltid kommer gå in och titta runt i blogg världen för att se om de gamla bloggvännerna samt om det kommit något nytt intressant i bloggvärlden.

Samtidigt så går livet vidare och det fanns faktiskt en tid innan mobiltelefoner, Internet och platt-tv med hundratals kanaler. Om den var bättre eller sämre, tja vem vet!

Fast visst är detta ett kanonbra forum för att släppa loss sina innersta tankar på.

 


Samtidigt så vet ingen av oss hur all denna media hantering kommer att se ut i framtiden, kanske vi kommer att minnas detta med samma leende som vi äldre gör när vi tänker på den svartvita tv apparaten med en kanal.

 

 

Framåt blick

 

Som tur är så vet ingen av oss vad som väntar och tror det är skönt, för detta gör att man kan hålla drömmarna levande. Vi måste tro på att allt kommer bli bättre, vad nu bättre är för något?

Karriär, nya varor eller kanske nya upplevelser. Det kan till och med innebära att man kanske hittar sin plats i livet som betyder: plats för att leva helt enkelt. Så min erfarenhet har blivit att man kanske kan leva med en gammal bil och tjock tv så länge man mår bra och har ett intressant liv utanför sitt arbete. Arbete är fortfarande och kommer alltid att vara ett sätt där man får sin inkomst till försörjning av sig själv och familj.

Den dagen då man finner din identitet i sin yrkesroll tror jag att man ska fundera på hur kommer jag att kunna fortsätta mitt liv den dagen jobbet försvinner eller går i pension? Det finns ett liv efter arbetet med! Man träffar nya människor med intressanta erfarenheter och man känner att förlorar man en så kommer det tusen åter.

Visst ska man göra sitt bästa på arbetsplatsen, men lev livet däremellan. Livet är alldeles för kort för att bara slänga iväg. Det kommer alltid koma nya sopkvastar som sopar bättre!

Kommer man själv att sluta upp med detta tidkrävande intresse som egentligen inte ger ett dugg i resultat. Kanske, kanske inte för det är samtidigt förbaskat kul!


Det som känns viktigt är att vi får aldrig glömma att den mänskliga kontakten. Ögonkontakt säger mer än det skrivna ordet, då det som är skrivet alltid kan tolkas på olika sätt. 

För visst är det så att det är mycket trevligare att uppleva fågelsången på våren själv än att man sitter och läser om det på en blogg!Resumé


Vad går detta ut på egentligen?

Den som har ett bra svar, kom gärna med det!

 


RSS 2.0