Glad Påsk!

 

Så skönt det ska bli med lite ledigt under Påskhelgen. Äta ägg, grilla och givetvis några öl kommer det bli. Snapsen hoppar jag då jag inte är så förtjust i detta. Fast en whisky kommer det bli. Positivt är att solen och de futtiga plusgrader som blir mitt på dagen tagit rejält på snö helvetet. Helgen kommer enbart bli att umgås med familjen och elda i spisen ute vid stugan.

 

 

 

 Inhandlat en ny telefon till stugan, då den gamla höll endast i tre år.Ett typexempel på slit och släng samhället vi skapat idag. Har fått leta fram den gamla telefonen som jag tydligen enbart har som lånegods för det står tillhör Televerket på baksidan. Vilken härlig monopoltid det var man fick telefonen av Televerket och fick betala för den samtidigt som man fick inte äga den, då det skulle vara statens egendom. Synd att det inte är så med mobiltelefonerna, då hade troligtvis funnits endast en modell. Hur lätt som helst att välja.

 

Kan inte låta bli att undra hur det skulle bli om vi gick tillbaka till statliga telefoner, två kanaler på tv samt fyra i radion. Skulle vi uppskatta att detta hände? Givetvis skulle vi överleva detta, samt klara oss av enbart detta utbud. Glömde en sak affärerna skulle stänga klockan 18,00 på vardagar lördagar klockan 13,00 samt söndagar stängt. Givetvis skulle den sista utposten för det gamla stalinistiska samhället vara stängd på påskafton. Långfredagen skulle verkligen vara långfredag med allt stängt, minns ni hur det var? Vem vet om internet funnits hade det säkert varit ned kopplat under en helg som Påsken. För att träffa andra människor var man tvungen att gå till Svenska kyrkan.  Visst är jag gammal +56, fast det är inte så länge sedan vi hade det så här!

 

Glad påsk!

 

 

Ps. Tips till alla äkta män göm kvasten inför morgondagen annars flyger våra gummor iväg!

 

 


Minus 12 grader

Har nu stoppat in lite ved i öppna spisen. Det var 15 grader när man vaknade i stugan, så nu gäller det att få upp värmen innan frugan vaknar. Ute var det minus 12 grader.

Ska skotta undan lite snö så man kommer närmare stugan med bilen, sedan åker en platt tv upp på väggen i sovrummet. Nu har vi blivit moderna i stugan ingen tjocktv kvar endast platt tv. Sedan har vi givetvis införskaffat Boxer. Kan rekommendera Boxer till fritidshusen, Kanon fin bild och allt fungerar perfekt.

Minus 16 grader 20130316

 

 

Lördag morgon givetvis vaknar man tidigt och är hur pigg som helst. Tittar på yttertemperaturen som visar: -16 grader. Nu börjar verkligen den här vintern sätta sig på humöret. Ser på kanal 8 i veckan då jag hinner hem programmet En plats i solen borta eller hemma bäst? Visserligen är det engelskt program men förstår det som flyttar till Spanien/Gran Canaria till fullo. Engelsmännen har regnet och vi har det vita helvetet, så vi sitter i samma båt kan man säga. Är det någon som verkligen tycker att det känns okej med detta väder två veckor innan Påsk?

 

 

Har visserligen fått ett vårtecken denna vecka. Fått tid att skifta till sommardäck hos firman där jag har däcken under vinterförvaring, så nu måste jag skicka en bokningstid till frugan för vår gamla bil som undertecknad byter däck på själv. Det räcker utmärkt att hålla på med en bil gällande däckbyte.

 

 

Troligtvis kommer vi denna helg sitta hemma och springa i shopping centra, vilket givetvis är mycket trevligare än att vara vid stugan och elda i öppna spisen fixa lite i stugan eller på tomten om det går att vistas utomhus.

 

Ska strax gå ut och fylla på mat i fågelbordet till våra små bevingade vänner som inte förstått att sticka tillsammans med flyttfåglarna utan precis som oss stannar i denna del av Antarktis

 

 


Vad i helvete

Vet att jag gnällt över detta förut, men vem i helvete vill ha denna svinkyla samt det vita helvete som kommit ned? Inte undertecknad i alla fall!

 

Nu vill man ut till stugan och elda i öppna spisen, jobba lite ute på tomten samt grilla och ta en öl eller whisky. Fast det känns som om det blir en Påsk genom att sitta hemma och stirra ut genom fönstret på det vita helvetet samt frysa skiten av sig så fort man går ut. De enda som tror att det är vår är trafikmyndigheten eftersom plogbilarna inte fanns på E4:an i morse, fast väntar man till lunch så kanske det blivit plusgrader.

 

 

Den tröst man har är att det finns folk som åkt iväg för att möta våren i Paris. Vilket tydligen är lika långt bort där som här hemma.

 

Var faan är växthusklimatet?

 

 


En helt vanlig kväll.

Har haft bilen på service. Den vanliga 1,500mila servicen allt var bra med den. Samtidigt kan man inte låta bli att fundera på bilen skötar man service på när den är ny, har faktiskt kört dessa mil på ett halvår.  Man går till tandläkaren minst en gång om året, fast när går men till läkaren för en vanlig rutinkontroll av resten av kroppen? Är det så att med fina tänder och ordentligt servad bil klarar allt här i livet? Fast det kanske är så att det är lättare att ta smällen med en stor reparation på bil eller ett större ingrepp i munnen än att få höra här måste vi amputera och operera!  

 

 

Hoppas att tipstjänst ringer ikväll, fast tror inte de gör det. Sitter samtidigt och följer Vita Hästen via nätet på Norrköpings tidningars hemsida just nu leder hästen med ett mål mot Kiruna. Här snackar vi om riktig hockey! Dolphins verkar kunna prestera inför slutspelet i basket med, så just nu är det gott att vara Pekingbo. Skall snart åka och hjälpa yngsta dottern med att stänga på hennes arbetsplats . hon jobbar ensam till stängnings dags, visst då tjänar ägaren en slant men ska det vara så att man ska stänga kvällstid ensam. Om ägarna tycker det så varför gör de inte det själva då hade det inte kostat något.

 

 

Snart är det vår och våra vänner kommer vakna till liv!

 

 


Vi arbetar alla mot gemensamma mål!?

Ny vecka och högen av arbete växer . Alla är överens om just den avdelning man arbetar på är den som har det värst. Det som om är intressant är att de som bytt avdelning har i samband med bytet ändrat åsikt om vilka som har det tuffast. Tänk att problemen byter avdelning. En tanke som då far genom mitt huvud att är det så om problemet följer personen, var sitter problemet i avdelningen eller personen?

 

När det är så här är der skönt att tillhöra 55+, stackare som tillhör 40+ tror inte att det kommer vara bättre i framtiden.

 

 

Nog med gnäll! Positivt är att det är ljust när man åker till jobbet och ljust när man åker hem. När man kommer hem så har vår kära katt börjat med att ligga i soffan som vi har i vardagsrummet. Det har han inte gjort tidigare och han får inte göra det. Fast vad bryr sig han om det när inte vi är hemma.

 

 


Mars

Lördag morgon jag, katten och min Doice Gusto maskin är vakna.  Skönt att februari är avklarad, ett steg närmare grönt och värme.  Helgen kommer bli i att fixa hemma samt se på Mello som det heter idag. Samt invänta att svenska spel ringer och att Magdalena Graaf ringer på dörren .

 

Tänk om man kunde vinna Lotto och Postkod miljonären samma helg, skulle man överleva det? Troligtvis klarar men det, fast undrar hur man skulle bli. Det är inte med alla pengar som jag tänker på utan att fått en kram av Magdalena i tv. Det kanske låter som jag är ironisk, fast jag tycker verkligen att det är en tjej som mognat och blivit en väldigt tjusig o trevlig kvinnlig programvärd.

 

Läser i Expressen att världen fasas över att USA,s president inte kan hålla reda på Star Wars och Star Trek. Vem bryr sig om detta Obama! Bara du minns sjunde inseglet eller Ingmars nio reklamfilmer för tvålen Bris. Det är kulturhistoria dä!

 

Snart kommer den tiden då tågen står stilla för att det är för varmt, så spåren böjer sig. Tänk på det alla SJ-pendlare!!

 

 

 


RSS 2.0