Ikväll smäller det!


Go USA!

Sport lördag.

Lördag eftermiddag!

Dotter och frugan är i staden för att shoppa, så nu är det lugnt och skönt här hemma med gamla Os- repriser på tv samt en öl. Samtidigt tittar man ut och ser att snön börjar smälta undan, fast det är lång väg till vår kvar.

Hur har vi klarat oss i OS? Tycker själv att de blågula skött sig mycket bra förutom i hockey. Fast vi behöver inte skämmas lika mycket som finnarna, 6-0 i första perioden. Det är bara att lyfta hatten för USA och gratulera! Vilken fighting spearing de har.

Slovakien har gjort sina livs matcher mot Sverige och Kanada!

Så nu är det bara att invänta finalen, vilken final Kanada - USA. Kanada är väl favorit tippad, fast jag kommer nog hålla på US.

Samtidigt får man säga att det är tjejerna som fixat de mesta trevliga minnena av detta OS, så nu får vi grabbar vara lite tysta när det gäller idrott.


Fredagsmys!

Så verkar det som om vi äntligen får vår även i Sverige.

 

De enda som fortfarande verkar vara insnöade är vår kära regering. Varför tvinga arbetslösa till praktikplatser inom stat och kommun samt landsting, när dessa friställer en massa medarbetare? Har vi infört slaveriet i Sverige?

Snälla Alliansen sossarna har redan kört med detta knep inför tidigare val. Så kom med något nytt!

 

Vad gör oppositionen? Inget, för de är också inne på svensk slavhandel! Ser ni någon skillnad på en stakars u-land medborgare som får jobba för en lön under existensminimum, eller en arbetslös i Sverige som blir tvingad att utföra arbete för sin a-kasse peng som han/hon betalt in till i flera år. Samtidigt som dessa ”praktikplatser” kommer att göra så att ingen anställer. För vem vill betala för arbetskraft, när man kan få det gratis via arbetsförmedlingen! skillnaden är att när vi ser på tv från fattiga länder kallar vi det utnyttjande. Hemma kallas det för arbetsmarknadsaktiviteter. Är inte detta typiskt svenskt?

Undrar hur många riktiga jobb som skulle ordnas om alla praktik eller nystart och allt vad de kallar det för försvann!

 

Samtidigt läser man om höghus i Göteborg som kanske riskerar att rasa ihop. Så bra byggde vi hus i Sverige!

Vilken tur att vi bara råkar ut för snö och inte orkaner eller riktiga stormar. Då skulle vi nämligen få bo i tältstäder som anordnats röda halvmånen eller röda korset.

Fast vem vet. Får vi mer snö så kanske vi behöver katastrofhjälp, eftersom vi inte verkar klara av en naturlig svensk vinter.

 

 

Det vi kan glädjas åt är våra duktiga idrottsutövare i OS. Fast de kanske jobbar efter samma princip som de som var aktiva i Sovjetunionen. Gör bra ifrån dig så kommer du iväg till USA eller Ryssland! Där finns pengarna!

 

Nu är det snart helg mina vänner så då får vi göra som vi brukar, glömma alla bekymmer med hjälp av box med vin. Köp gärna en kexchoklad till denna, för då blir det mer kulturellt och kallas för vin o chokladprovning. Alltså vi dricker inte utan provar! Tänkte skriva Toblerone, fast den chokladen är lite ”laddad” idag:)!

 

Vi kanske har en hel del att lära av grekerna!

 


Visst kan vi!

Så är det snart mars månad och våren känns väldigt långt bort!

Visst är man trött på detta snöande hela tiden, nu har vi haft vinter så det räcker för de närmaste tio åren. Fast man kan inte låta bli att undra var alla växthusklimakterier tog vägen. Troligtvis poppar de upp när alla översvämningar kommer till våren. Detta måste bero på den globala uppvärmningen. Det kan inte bero på att hela Sverige är snötäckt så smältvattnet kan ej rinna undan. En annan anledning kommer vara att alla och då menar jag alla kommuner har byggt upp stora snöberg över de flesta dagvattenbrunnar, vilket betyder att dessa är frusna och ej kommer att kunna ta emot smältvattnet.

Så köp stövlar inför våren/sommaren. Det kommer att behövas!

Samtidigt får vi vara förberedda på att det kommer bli ytterligare förseningar hos Sj då rälsen kommer att vara blöt!

 

Sedan kommer allt som vanligt igen, vilket betyder att våra kommuner kommer se ut som fågelholkar nästa vinter, då det kommer snö igen. ”Två år i rad, det har vi inte budgeterat för”


Inför September 2010

Så har vi kommit ytterligare en vecka närmare den stora dagen för vår demokrati.


Det man kan undra över är hur de olika blocken anser om oss väljare. De som sitter i regering slösar skattemedel på en massa onödiga saker, samtidigt som de tror att segern förra valet berodde på sin politik. Var det inte så att vi röstade bort en viss ”person”.

Så det är väl detta val som vi kommer att rösta efter vilken politik som presenteras.

De andra lovar guld och gröna skogar, fast inget om hur det ska finansieras.

Skolan,vården har under de sista femton åren varit under all kritik. Alla lovar att de ska man ta tag i.
Varför har det inte hänt något på femton år, eftersom alla har lovat!
Visst det kostar,fast vi har haft höga kostnader för oss medborgare under dessa femton år!

Varför diskutera höjning eller säkning av skatter, när det är omkostnaderna för att flytta pengarna inom stat,kommun och landsting som är för stor!

Behövs landstinget?

Behövs kommun?

Behövs statliga inrättningar?

Om privata aktörer behövs inom de områden som kommun,landsting och stat bedriver.
Hur har dessa tre sköt sina verksamheter?

Ska skattepengar stötta privatskolor?
vad är då privat?

De flesta av våra kommuner har denna vinter inte klarat av snöröjningen.
Ska dessa individer sköta skola,vård och omsorg?
Om man inte klarar snöröjning, hur ska man då klara det andra?


På sjuttiotalet disukterade man den svenska byråkratin.
Är vi där igen?
Då pratade man om att det kostade minst tjugofem kronor för att flytta hundra kronor till olika kostnadställen.
Lägg sedan på inflationen ca trettio år, så får ni dagens kostnad.


Tror många kommer att misstroende rösta även detta val.

Då jag snurrade runt på våra tidningars hemsidor så läste jag om en ganska rolig uppmaning.

”Är vi trötta på hur Sverige sköts, så varför inte rösta på t.ex. KD eller V".
Tänk er själva om alliansen vinner och KD skulle vara det största partiet. Minen på Reinfeldt den kvällen skulle vara värd hur mycket som helst.

Samma sak om V blir störst, hur tacklar Mona detta?

Hurra vi vann men, statsministern kommer heta Ohly.

Tänk er själva när Peter Eriksson står i givakt och bugar sig för herr statsminister Lars Ohly,

eller Jan Björklund knäpper händerna i en bön för herr statminister Göran Hägglund.


Kan man göra så?

Varför inte.

Tror inte det skulle bli så mycket sämre med någon av dessa herrar som statminister, samtidigt kanske blockpolitiken skulle gå i graven!

Känns säkrare än att rösta in en massa främlingsfientliga partier.

Samtidigt som vi definitivt rör om i grytan, utan att behöva skämmas internationellt!

Läser man insändare och bloggar, så får man intrycket av att vi känner oss lurade av etablissemanget. Varför kan då inte vi lura etablissemanget?låt valet bli som melodifestivalen:)!
En rolig folkfest vart fjärde år!

Är detta inlägg skrivet med ironi eller är det seriöst?

Fast lek gärna med denna tanke fram till valet.

Nu glömmer vi valet och ser fram emot OS-spelen!


17.37

Så har snart denna helg gjort sitt i våra kalendrar.

Förbereder som bäst för arbetsuppgifter till nästa vecka, och som ni märker är jag effektiv utav bara den eftersom jag hamnar på bloggen!

 

Veckan som varit har varit både ris o ros!

Firman har fungerat bra, mitt extra jobb så där. Fast man får väl vara glad att det kommer pengar från något håll överhuvudtaget.

 

I helgen såg man givetvis på melodifestivalen. Min personliga uppfattning är att låtarna var väl kanske ingen höjdare, men showen var nog en av de bästa SVT gjort på länge,

Dolph bjöd verkligen på sig själv och de andra skötte sig kanonbra!

 

Läser att vi tyvärr fått två män som stupat i Afghanistan. Vi kan tycka vad vi vill om vår närvaro där. Nu är det bara att hedra dessa män så bra vi kan.

 

Det är när man läser om sådana saker som man skäms över sitt eget gnällande och de världsliga problem man bekymrar sig om.

 


Ny månad!

Har just ätit middag och sett lite på nyheter i tv.
Tittar ut genom fönstret och ser att det fortfarande är snö och kallt. Tänker då på hur man ska klara av denna period fram till att det blir vår. Fast man har överlevt förut!

Hoppet står till att våren och sommaren kommer bli underbar i år.

 

Ska packa bilen för att ge mig av på en liten sälj och kundinformations runda. Det brukar alltid vara trevligt med nya bekantskaper, hoppas bara att det blir lite inkomster med. Samtidigt har jag surfat runt för att hitta billiga hotell då dessa blir en kostnad för firman. Vilka prisvariationer det finns ilandet och varför dessa hutlösa skillnader mellan veckodag respektive helg? Givetvis beror detta på att under veckan är det bara företag som betalar. Fast tittar inte svenska företag på sina kostnader längre?

 

 När man ligger ute på vägarna så kan man inte låta bli att fundera över hur miljösnacket om att vi blivit bättre med utsläpp. Tycker personligen att det inte varit så här mycket trafik som det är just nu på våra vägar. Då befinner vi oss i en lågkonjunktur!

Så efter höstens val så kommer väl bensinen höjas till minst 25:-/litern. För det är väl då vi hamnar i en högkonjunktur?

 

 

 


RSS 2.0