Höst

Så har sommaren och ännu en helg snart passerat. Tycker det känns som om sommaren gjort sitt för i år. Samtidigt kan hösten vara underbar med sina färger och visst kan det bli varma sköna dagar under den tiden med. Annars är det som vanligt med att arbeta samt se en stund på ”dumburken” för att sedan vila upp sig till nästa arbetsdag. På något sätt så känns det som det är helgen man lever för.  Visst kan man aktivera sig under veckodagarna med gympa/kurser för att känna sig delaktig i den svenska folkrörelse modellen. Tror faktiskt att jag ska försöka gå någon kurs i höst för att kunna genomlida den kommande vintern. Kanske en engelsk kurs eller varför inte en italiensk kurs så man kan bo där under perioden november-mars när man blir pensionär. Tänk att sitt med en lägenhet på Sicilien balkongen ut mot havet och smutta på lite rödvin, när ni andra halkar omkring i Sverige. Fast det blir nog bara en dröm om inte lotto kupongen snart ger utdelning.  

 

 


Sommaren Slut??


Fredag

Fredag, solen lyser på himlen. Lite moln börjar dyka upp i horisonten, så det utlovade regnet verkar infinna sig till eftermiddagen. Det gäller att vara ute så länge det går samt hoppas på att regnet drabbar er andra och inte mig.

Har tittat lite på morgon tv, vilket är en skön sysselsättning så här på semestern. Börsen faller och allt verkar gå åt helvete. Tror vi efter alla upp o nedgångar inom den internationella ekonomin är mättade på dessa negativa rapporter. För allt som går nedåt har en tendens att vända. Det finns en botten på allt. Tror faktiskt vi ska prova att grilla melon som mat – Tina gjorde i onsdags, såg verkligen gått ut. Annars flyter allt på som det ska för gubben o hans familj.

  


Arbetsförmedlingen/5:e jobbskatteravdraget

Intressant med alla bortförklaringar om att arbetslösheten inte är mindre än 2006.


Givetvis är den det, så nu borde det kunna sparas miljarder och åter miljarder från de pengar som Arbetsförmedlingen skrikit efter. Där borde verkligen personalstyrkan kunna minskas med 2/3 delar.


Eftersom vi tydligen befinner oss i en högkonjunktur, samt att utbetalningen sedan förra högkonjunkturen minskat radikalt! Här finns det skattepengar att tjäna istället för att jaga de som är mellan två jobb!

Detta kommer kunna bekosta det 5:e jobbskatteavdraget och jag bjuder på tipset Anders Borg!

 


Shoppingens Mecka
Så har vi varit I SHOPPINGENS MECKA!
Fullt med folks samt givetvis såg man en o annan kändis!

RSS 2.0