Varnig en idiot är lös!


Nu är det vår!

Äntligen har våren kommit !Klart för denna gång!

Mars 24, 2011

Ikväll kommer tydligen ännu en i raden av tv såpor att ha premiär.


”Jobbjägarna” är det så alla stackare som är mellan två jobb göra var med i en tv såpa så löser vi det för dig! Hur har det blivit i vårt kära fosterland? Enligt min åsikt så ligger till och med USA ljusår ifrån oss gällande kräkningar av individer både i tv och hur vi behandlar dessa stackars människor när de hamnar i de statliga organens käftar. För det är inget annat än en total människodiskriminering som vi ser och kommer att få se under de närmaste åren, visst vi kan skylla på regeringen osv.

 


Fast handen på hjärtat hur ser vi som sitter i villor/lägenheter på de stackarna som står utanför? Tror att vi får bekänna att vår syn på medmänsklighet har totalt förändrats de senaste femton, tjugo åren. Det kanske är så att vi i god ordning är på väg till en syn på våra medmänniskor i landet som får övriga världen att stirra på oss och undra var tog solidaritet och medmänsklighet vägen i landet lagom? Vi kanske kommer att få döpa om oss till landet ”extrem” i framtiden.  Samtidigt så tror inte jag på att vår människosyn ändras av en skatte höjning på några 100 lappar som en del förespråkar. Dessa intäkter kommer bara som jag skrivit om tidigare hamna i byråkraternas fickor.

 


Nu till något helt annat. Veckan har hittills flutit på över förväntan, både när det gäller arbetet och vädret. Sol och åter sol. Kan det bli bättre än vad vi kommer att få i framtiden gällande väder alltså! Snart blir det att sjösätta båt och se fram emot små utflykter med den på helgerna. Just nu sitter man och börjar planera (drömma) om sommarsemester, samt vad man ska göra under den tiden. Hur många av er kommer åka utomlands? En drömresa vore att komma över till Kuba. Fråga mig inte varför, men visst vore det roligt att sitta där med en fet havannacigarr och titta på alla gamla jänkare.


Själv så tror jag det blir att tillbringa sommaren vid stugan och enbart koppla av från allt med en bok, om det regnar så båttur blir inställd samt givetvis grilla o sitta där med en öl och njuta av livet.  Är det någon mer som tänkt på att det snart är april och sedan är det snart midsommar. Då vänder det mina vänner så den njutbara tiden är kort. Alltså kort tidmässigt och inte som en sommarkjol.

 


Vilken tur att det finns hockey på tv 4 sport ikväll! Vilka ska man hoppas på gällande hockey? För min del så lutar det åt Skellefteå AIK. Tycker det är dags för dem i år.

 

 Förresten nu helgen blir vi alla kung i baren! Skål på er löntagare!             

 

 


Söndag

Söndagskväll.

Dagen har bestått av storstädning och åka till returpunkten. Returpunkten är nog ett av de smartaste ställen som skapats. Att man kan åka till ett bestämt ställe och få slänga gamla saker helt gratis.

Tänk va ”skit” man samlar på sig under vinter säsongen.

Nu vill man bara att snön ska tacka för sig!

 

Imorgon börjar en ny vecka med nya möjligheter att kunna bidra till att Sveriges bnp höjs, så tänk på att lägga er tidigt ikväll så vi alla kan ge minst 150 % i vår strävan för ett rikare samhälle!


EU och Världen

Lördag morgon har suttit och ”surfat” runt samt fått i mig den obligatoriska morgonkaffet. Ska försöka äta lite frukost senare, vet inte varför jag har så svårt för att äta på morgonen. Får hoppas att jag får tillbaka matlusten på morgonen.Tittar ut genom fönstret och undrar varför kom denna snö och till vilken nytta? Man hade börjat se gräsmattor och själv hade inplanerat första helgen vid stugan på länge. Så kom detta! Det får bli en ännu en tv helg i soffan hemma i staden.Ska väl snart fylla på kaffet för att se Nyhetsmorgon. Visst ska det bli spännande att se om EU har eller kommer lyckas enas om ett flygförbud över Libyen innan Khadaffi tagit över kontrollen igen. Varför törs inte EU ta egna initiativ själva utan ”vänta” på storebror USA hela tiden. Kanske beror det på att vi européer egentligen är fega och vill inte få ”smuts” på våra händer. Tror att vi anses som en stor cementklump som bara finns där och tror att världen cirkulerar runt oss. För det var vi som upptäckte de andra världsdelarna. Visst det hände på 1500,1600-talen och därför tror vi att vi har någon sorts överförmyndarroll gentemot de övriga gällande diskussioner. Kina, USA går till handling. Vilket skulle vi själva välja som hjälpalternativ eller partner om vi befann i Libyens eller Afrikas situation?Är det så att EU består av mycket snack och lite verkstad?   


Intressant!

Fas 3


Har vi inte varit ett antal som insett detta redan för ett år sedan!

Kul med vakna journalister!!

Gömmer sig frälsaren för att komma fram och likt Robin Hood hjälpa fas 3 medlemmarna, eller kommer han innebära ännu mer byråkratimakt för Arbetsförnedringen?


Japan

 

Har precis tittat på nyheterna om Japan.

Man blir verkligen illa berörd och får en eftertanke på hur sårbara vi människor är när moder natur ”ryter” till.

Man kan inte låta bli att tänka på alla drabbade och försöka tänka sig om hur det skulle kännas om allt man ordnat till sig och sin familj skulle bara försvinna på några minuter. Hur kan man få kraften att komma tillbaka på banan igen. Fast det kanske är den naturliga instinkten hos alla levande varelser på vår jord.

Så vad betyder vårt fiasko SJ i jämförelse med detta?

Nu får vi hoppas att allt kommer ordna sig för Japans befolkning och att antalet förolyckade inte rusar iväg. Hus och bilar går att ersätta, men inte ett liv.

 

 

 


Andra chansen ikväll!

Så är det dags för att snart bänka sig framför ”dumburken”, för ännu en spännande kväll i musikens tecken.

 

Fast har någon tänkt på att melodifestivalen har exakt samma uppbyggnad som Arbetsförnedringen och svensk arbetsmarknadspolitik.?

 

Först får alla melodier/arbetslösa tävla mot varandra på olika orter/lokalkontor sedan kommer en del till globen/arbetsmarknadspolitiskåtgärd samtidigt får en del en andra chans/FAS3.

Skulle man inte komma vidare, tar Idol/privata jobbcoacher hand om dig.

 

De absolut mest odugliga artisterna kommer att bli chef för programmet

( Christer Björkman)/ handläggare på Arbetsförnedringen.

 

Sen sponsras alltihop av dina o mina skattepengar!

 

Så mina vänner snart får vi vår skatterabatt i tv-rutan!

 


RSS 2.0