År 2014

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vilket år det varit! Varit sjuk som aldrig förr.
Ögon. Hamnat i riskzon för diabetes och leder har krånglat, fast allt är fixat nu, tror jag.
Får verkligen hoppas att 2015 blir ett bättre år gällande sjukdomar.
 
Har varit och tittat på schlagerfestivalen, Rolling Stones och Sinatra Christmas. Hjälpt yngsta dotter och pojkvän att flytta tillbaka till "Peking".
Sommaren var så som man drömmer om. sol och bad.
 
 
Final svenska Schlagerfestivalen.
 
 
 
 
 
 
Rolling Stones "gubbrock"
 
Det var en toppen konsert. Sett dem tre gånger och tycker nog denna var den bättre av dem.
 
 
 
 
Sinatra julshow var även den toppenbra.
Gunhild Carling har blivit en favorit artist efter konserten.
 
 
 
 
 
Sommar och sol, rökt fisk samt givetvis grilla. Det har även badats som aldrig förr.
Skönt att allt akut med stugan blev klart. Kostnaden blev lite mer än beräknat. Fast vad gör det när det blev bra samt att man gynnat lokala entreprenörer.  
 
Avslutningen av året  blev  bra, med ett  skönt julfirande. Som firades ute  i stugan. Lugnt o skönt var det. 
 
 
Nu är det över 2 år sedan man var i Tyskland för en mini semester med tillhörande shopping. Tror att 2015 kommer bli det året man återupptar detta. Vem vill betala så mycket i alkoholskatt. 
 
Hoppas även på en Semester tripp till Mallorca. Fast det kanske bara stannar vid en dröm, som under 2014.
 
Kommer 2015 bli det året då vi flyttar ut permanent till stugan ? Får jag bestämma och man kan hitta ett arbete på närmare håll så kommer det hända. Jobb ska nog inte vara svårt att hitta då alla lovade mer arbetstillfällen i valet :-))!
 
En  önskan  är också att  man och övriga familjemedlemmar är friska och krya. En rejäl lotto vinst skulle  inte vara  fel.💸
 
2014  var det året som vi blev totalt överraskade av att det kostar pengar kortsiktigt med att hjälpa flyktingar till vårat land.  Innan trodde vi tydligen att det var gratis. 😭😭
 
Sedan fick vi en "skev" debatt om invandring och flyktingmottagande. Givetvis ska vi hjälpa de som flyr för sina och deras barns överlevnad. Debatten borde handlat eller handla om hur sköts det när dessa människor kommer till oss och hur tar vi tillvara på deras kunskaper istället!! Är det något vi har råd med så är det att hjälpa dessa människor.
 
Har det hänt något överhuvudtaget inom detta??
 
 
 
 
Hur kommer 2015 att bli?
 
Kommer vi få uppleva att vi går från arbetslinje till bidragslinje?  För visst kan de som jobbar betala mer i skatt. Vi får verkligen hoppas att vi alla kan sluta jobba och ha det skönt under år 2015 😆.
Tyvärr kommer nog våra plånböcker att urholkas med diverse nya skatter, fast tror nog att om vi hoppar lite shopping så klarar vi det med.☺
 
Nu verkar det  som arbetslinjen kommer gälla under 2015, så vi får längta till 2016 gällande bidragslinjens förverkligande. Grekland, Italien och Spanien maka lite på er så Sverige får plats i båten med sjunkande ekonomi under 2016.
Helvete vad världen skrattar åt oss, vi valde själva att gå från kontrollerad ekonomi till att rösta fram kaosekonomi som höll i 3 månader! Bra jobbat Sverige!!
 
Om jag begriper det  rätt så vill Lövfen få hjälp  av Alliansen samtidigt som de är oansvariga enligt honom. Vem  skulle vilja jobba ihop med någon som kallar dig oansvarig?
 
Helt plötsligt har gamla "flumidéer" från 60 och 70-talet dammats av och kallas för Paradigmskiftet.
" Det finns inget kommunistiskt, kapitalistiskt eller socialistiskt", varför behåller vi valdagen och rösträtten då det inte finns några ideologier kvar?
 
 
Hoppas verkligen att de som styr inte rör drivmedel skatten, fast det är nog ett önsketänkande. 
 
Nyval kommer! Inte!
För oss runt om i stugorna hade det varit toppen att kunna påverkat Sverige i rätt riktning!
Sedan så ställer man in nyvalet så att en minoritets regering ska få igenom sin budget. Kommer det gälla även för kommunister o fascister?
Driver våra politiker med  oss?
Allt detta hade kunnat ordnats den 2:e december istället för 27:e december. Det är skötsel av Sveriges politik vi pratar om och inte någon lokal löneförhandling hos IF Metall!! Tänk att  sossarna kom på vid samtalen att Alliansen bara ville ta över. Sossar är smarta 😭😭,fast de inte kommer från Stockholm. 
 
Vilken härlig period det kommer bli då vi infört minoritetsstyre liknade Nordkorea!! 
 
 
 
 
 
Gott slut och Gott Nytt år!
 
 
 Det som verkligen är skönt att vi nu närmar oss våren igen och det kan igen politiker ändra på !! Eller ??

Juldagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så har man klarat av julafton med mat , Kalle samt paketöppning. Tror alla blev nöjda med sina klappar här hos oss. Någon blomma till fugan blev det inte, då hon fick ett halsband istället efter 25 år. Idag ska vi spela något nytt spel som en v döttrarna köpt med sig ut till stugan, fråga inte vad det heter. Får återkomma om detta.
Det är faktiskt några fler som är ute i stugorna runt omkring och firar jul, så på kvällen blir det mysigt när man ser lysen långt bort mellan träden.

God Jul

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är det dagen då vi egentligen ska fira Jesu födelse, men helgen har blivit en helg med hur mycket konsumtion som  helst. Själv  är jag  inget bättre än er andra. Så varför bry sig, Bara invänta Kalle och sedan riva upp paketen.
 
Sitter just nu i stugan!!
 
GOD JUL! !

Tomtedax snart

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är det bara några dagar kvar att jobba sedan blir det ledigt onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag.
Detta är en seg vecka som alltid innan julledigten. Kommer visserligen att jobba alla arbetsdagar, men några extra röda dagar blir det.
 
Julklappsinköp avklarat och julkort skickande så nu är det bara att invänta julskinkan med Gotländsk senap som tillbehör, Har ni inte provat det så gör det, kanon gott.
 
Gran uppsatt även här hemma i staden ifall det blir här vi kommer fira julen. Fast..
 
samtidigt så verkar det som vi kommer fira julen vid stugan, så gissa om det känns som en vinst för undertecknad.
 
Stormen Alexander blev inte så farlig hos oss. Endast lite grenar som ramlat ned. Inga träd hade fallit som jag såg förra helgen då jag  åkte ut för att kolla till  stugan.
 
 
Den 23:e firar vi 25 årig bröllopsdag. Vi tillhör det gänget som fick kalla fötter då man gjorde om angående pensionen för fruarna. Får försöka komma ihåg ett köpa en blomsterkvast till frugan.
 

 
En liten fundering angående diskussionen om Samer,Judar osv. Vilka tillhörde Sverige först, Lappland eller Skåne?
Så kastar inte SD som i huvudsak består av "reserv" danskar( skåningar ) sten i glashus? Det kan även  bero på "tomtar" på loftet 🎅.  
 
Nu blir det sista dagen för denna vecka, sedan måndag,tisdag kvar.
Ha det bra!
Kaffet väntar!

Hänt sedan sist

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
bilden lånad från google.
 
 
 
November är nog den månaden som riksdag och regering skulle förbjuda. Mörk och tråkig och ser egentligen ingen vändning på detta, då man måste invänta december för att kunna märka  detta. Har gjort som de flesta av oss jobbat och fixat lite på kvällarna.
Helgerna har varit ute  vid stugan utom 1:a advent. Kvällarna där blir  verkligen mörka då det  finns inte  några gatlyktor. Fast man kan  titta på rådjur och älgar istället. Det  är inte helt fel efter  en arbetsvecka i slummen  ( staden).
 
Har uppdaterat Boxer till Flex 16 och extra kort. Så nu har vi kanaler i stugan också!! Plåtkillarna har kommit igång och gjort  klart med att byta ut stuprör och plåt, Det blev kanonbra.
 
Får åka ut i helgen och kolla så allt finns kvar efter stormen.
 
Fredagskvällen blev att titta på Vart är vi på väg samt Tack för musiken. Jill Johnson är nog en av de bästa artisterna vi har och duetten med Plura var riktigt bra.
 
 
 
Jobbet har faktiskt rullat på riktigt bra, utom en del kunder som tror att man kan äta kakan och ha den kvar.
 
Bilden lånad från Ticknet.
 
Har varit och sett Julshowen med  Sjögren, Weise och Carling. Det var en riktigt bra show, fast jazz o Sinatra låtar är väl inte mina favoriter egentligen.
Gunhild  Carling var  helt  suverän. De andra  var bra,men kunde bjudit till lite mer tycker  jag.
 
 
 
Varit  i huvudstaden  under 1:a advent, det blev lite  restaurang  besök samt  shopping blev det också. Givetvis var vi på julmarknaden i gamla stan. Tittade likt alla andra turister lite på högvaktsbytet vid slottet. När vi kom hem så satt vi och sa både frugan samt jag att Stockholm är en väldigt vacker storstad egentligen.
 
Fixat med  julbelysning hemma i staden,så förhoppningsvis kommer  julkänslan ändå. Se mer angående jul längre  ned. 
 

 
Läst en intressant artikel om att föräldrar "kräver" ledighet utöver vanliga lov för sina barn i våra skolor.
 
Ska vi verkligen tillåta att det slösas så med våra skattepengar, samt har vi inte skolplikt i landet? Visst utlandsresan blir några tusenlappar dyrare vid loven, fast vad är viktigast, barnens utbildning eller föräldrarnas plånbok?  Det kanske är en av de problem vi i Sverige har medans föräldrar från Syrien eller andra krigsområden skulle vara hur lyckliga som helst om de fick betala lite mer för en semesterresa på grund av "skolplikt", tror även Romen som sitter utanför er konsumbutik skulle vara lycklig över att ha dessa överklass problem som vi har.
 
Hur kan föräldrar klaga på att skolan inte klarar av att utbilda barnen samt att det är dålig kompetens på lärarna, när de tror att ungen kan komma och gå som han/hon vill. Fortfarande har vi skolplikt och det måste gälla för alla barn oavsett vad semesterresan kostar, eller ska föräldrar bestämma när barnen ska gå i skolan och läraren ska bara finnas i klassrummet ihopp om att några elever dyker upp? Det ska vara max 5 dagar var tredje läsår utöver alla andra lov som barnen har rätt att kunna ta ut som ledighet. vi måste vara solidariska mot alla som är tvungna att spara till en semesterresa för sin familj. Det kan nog ta tre år, så alla som kan åka varje år får vackert betala den dyra biljetten och invänta den sparande familjen.
 
Det kanske inte är barnen som är bortskämda idag, utan dagens småbarns och skolbarnsföräldrar!
 
 
Skönt att man inte har tonårsbarn under denna helg, fast det kanske är lärarna som ska hålla koll på sina elever under lucia :-))! De stackars föräldrarna i dagens samhälle måste hinna med gympasset eller att umgås över en flaska vin med arbetskamrater eller vänner.
 
Dagens tonåringar använder Spice och näthatar varandra. Varför reagerar inte alla föräldrar mer, inte bara de som har barn som drabbats. I denna fråga anser jag att vi alla behöver engagera oss även vi med vuxna barn eller om vi saknar barn, Drog användningen måste stoppas bland de unga.
 
En annan  sak är att  arbetsförmedlingen ska nyanställa ca  1.500. Fast är de inte arbetslösa egentligen? Vad bidrar AMS med för vår BNP, då de endast är en kostnad. Snart kommer notan till oss som jobbar för detta spektakel.
 
Slut gnällt!
 
 
 
Snart börjar julstressen och säger som jag sagt förut, julen blir nog roligare när man får barnbarn. Städas  o pyntas ska  det  göras. Julgranen  ( plast  ) kommer  komma  fram  under veckan.  Sedan kommer tiden infinna  sig då kylen är full med godsaker,men  det ska sparas till  jul. 
 
 
Vi har inte bestämt oss om det blir stugan eller staden ännu. Tyvärr så  verkar  det  som vi ska vara i stan. Fast hoppet lever ännu. Inköpt en liten plastgran till stugan ifall drömmen om jul där slår in. Visst plastgran ute i stugan låter heltokigt, men med katten går det inte att ställa in en riktig gran. Provade det med förra katten och den (granen) låg mest ned på golvet.
 
Troligtvis kommer det bli som alla andra år att man säger i år ska vi hålla igen på paketen, men sedan rusar det iväg och kostnaden blir därefter. Har inte handlat en klapp ännu fast vi ska ut i folkvimlet idag.
Samtidigt  så är det faktiskt skönt när man sitter där vid bordet och äter all julmat med lite glögg och julmust till.
 
Hoppas  att  ni alla  varit snälla i år så ni får några julklappar. Jag har redan fått  min. En ny lapptopp. Den gamla tackade för sig, så det blev en HP data. Än så länge känns den kanonbra.
 
 Nu får vi vara med om något historiskt. Nyval!
 
Vem blir vår första kvinnliga Statsminister?
Bägge är väldigt kunniga och det känns som om de har framtiden framför sig mot en del andra partiledare som passerat bäst före datum redan.
 
 
 
Eller
 
 
Kan det bli så att de kommer drabbas av "mulliga mansgrisar" och "den kvinnliga avundsjukan" ?
Personligen tror jag Sverige skulle må bra av en ung kvinnlig ledare. Gubbmaffian och gamla tanter tror jag gjort sitt i politiken. 60-talet tillhör som bekant historian nu. Vi måste våga titta framåt!
 
Spännande blir det hur som helst!
 
 

 
Ha det bra inför jul och nyårs helgen!
 
Nu är det slut gnällt ☺!!
  

RSS 2.0