Trevlig Helg Sverige

Så nu stundar det juletider med mat och dryck samt familjegemenskap där paket ska bytas med varandra samt ett leende för kalsingarna med efterföljande tv underhållning under för de flesta ett litet längre uppehåll från jobbet.

Samtidigt kan man inte låta bli att fundera över situationen som Sverige och den övriga världen befinner sig i. Aktier o huspriser faller. Tråkigt, fast kanske alla dessa saker var övervärderade tidigare. Bilar går ej att sälja längre, okej är verkligen en stadsjeep som VOLVO håller på med eller bensintörstiga bilar från SAAB rätt satsning? Jag kan minnas fel, men visst var det kanonbra med utländskt ägande i dessa bilfirmor inför framtida investeringar.

Posten direktör jobbar ”gratis”, hade han inte både styrelse arvode och pension? Han kanske är en av alla dessa 40-talister som vägrar ge upp och stjäl jobben från ungdomen genom att jobba gratis!Direktörer ska givetvis ha lön efter kompetens och marknadsvärdet på deras tjänsteutövning. Fast så som de har fixat till det så borde väl 98% av dessa herrar o damer vara återbetalnings skyldiga. För det är dessa som tagit besluten så vi sitter i den sits vi befinner oss i.

Sen har det kommit en utredning om att vi ska jobba längre och inte studera så länge, Då får vi in mer skattepengar till välfärden! Så om jag förstår det rätt så blir fosterlandet en idyll om alla ungar slutar studerar o alla pensionärer gör som postkillen. Sverige kommer bestå av läkare o sköterskor med rullatorer, ännu mera åderförkalkade politiker samt arbetslösa ungdomar som ej kan studera samt lärare utan jobb. För de arbetsmarknads anpassade åtgärder kommer alla pensionerade lärare att få efterson vi ska få ut dessa i arbetslivet.  Så skönt att veta att våra skattepengar går till sådana utredningar!

Ha en trevlig helg!

 

SNART DAX

Nu börjar snart shopping rallyt. Tänk på att det kommer ett liv efter också! 


Hjulstämning

                                                       

Till mig själv

Eftersom ingen annan sett detta så får jag gratta min blogg själv till 1-års dagen!!

RSS 2.0