Lördagkväll

 
 
 
 
 
Lördagkvällen blev lugn med att tittat på smartare än en femteklassare samt Robin, sedan blev det lite film på silver chanel. Dagen har tillbringats utomhus då det varit nästan försommar utomhus. Givetvis blev det lite grillat till kvällsmat med ett glas vin. Ute vid stugan så släcker man inte ned sina lampor för en timme utan här behövs ljuset.
 
Hoppas verkligen att det blir lika bra väder imorgon.
 
Givetvis blev det lite elda så nu är det mesta borta.
 
 
Imorgon kommer jag leta fram släpvagnen som stått här ute under vintern.
Har hur mycket som helst att köra in till återvinning efter all renovering här ute.
 
Apropå att njuta av livet
 
 
 
 
 
 
 
 

Sov länge idag

 
 
 
 
 
 
 
 
Vaknat för en halvtimme sedan, gett katten mat fått kaffe själv satt på tv och släppt ut katten. solen lyser så det verkar bli en kanondag, just nu är det frost på backen och växter fast det kommer försvinna längre fram på dagen. Allt är klart i stugan så nu gäller det att få ordning på allt.  Givetvis har man tänt en brasa i öppnaspisen.
 
Ikväll är det Earth Hour. kommer tända alla lysen som finns i stugan.
 
Fått deklarationen och givetvis ska man betala in till skatten. Stolt att kunna få bidraga till allt vettigt som våra skattepengar går till, skämtar bara!

Helg igen

 
 
 
 
 
 
 
 
Så har vi klarat av även denna  5-2 vecka. Kickoffen var faktiskt riktigt trevlig. För en gång skull så tyckte även denna gubbe att det var riktigt trevligt att sitta av en kväll med sona kollegor. Vad gjorde vi? Lekte lite lekar givetvis och hade ett seminarium med en intressant föreläsare samt middag därefter.
 
Försökte få tag i biljetter till Rolling Stones, Det lyckades!  Så 1 juli ser man på dem..
 
 
 
 
 
Det är tredje gången för undertecknad. -82,-03,-14
 
 
 
 
Helgen kommer tillbringas i stugan för en stunds rekreation. Allt verkar nu vara klart här ute så nu kan man börja leva som man vill vid stugan, ingen passning av hantverkare.
 
Föreningens årsmöte för radhuset var som man tänkt sig. finns alltid en som tror sig kunna allt och det ska vi andra rätta oss efter samtidigt är det skönt att ha en sådan som älskar att vara området mini påve för då slipper vi andra.
 
 
 
Nu vill man försöka komma iväg på en shopping resa!
Hoppas komma iväg under våren/försommaren.
 
 

Lite vardagbilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer det lite bilder på vad man ser om man tittar ut genom fönstren hemma i staden. Kanske inte världens vackraste utsikt fast den duger för mig och frugan.
 
 
 
 
 
Nu har blommor börjat titta fram i rabatten.
 
 
 
Viktiga redskap i jobbet.
 
 
 
 
 
 
Som ni kanske förstår så är man en kontorsråtta !
 
Hörde på nyheterna att barnens attityd i skolan beror på vilka föräldrar de har. vilken tur att en undersökning kom fram till detta år 2014. Vilken nyhet !!
 
 
Känner att man får börja att njuta av våren i sin närhet och sluta bekymra sig för det man inta kan styra över.
 Fast en sak som kommer bli ett bekymmer är alla myggor och fästingar som kommer att vänta på oss i sommar.  Positiv som vanligt eller? 
 
Vet ni en annan nyhet, till helgen kommer troligtvis allt vara klart i stugan!
 

Söndag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är vi hemma och frugan har fått åkt till jobbet några timmar. För detta får hon en heldag ledigt så det känns som en bra deal.
Själv fastnar jag vid bloggen och ska fixa lite här hemma under tiden. Kommer titta lite på god morgonsverige ett tag, sedan är det dags att sätta fart innan frugan kommer hem.
 
 
 
En del av detta kommer få bli ved till öppna spisen samt  eldkorgen.
 
 
 
 
 
 
Får bli en kopp kaffe till innan man sätter fart, Ha en skön söndag!
 
 
 
 
 

Lördagkväll

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sitter just nu och ser på Pluras kök. Dagen har varit toppen med sol och vi har hunnit med att elda en hel del ris. En del kanske tycker att vi borde snart vara klara med att elda ris och mycket riktigt så är vi nästan klara med det som ligger på tomten.  Då man är en kontorsråtta som jag så är det helt underbart att vara ute en hel dag och jobba med kroppen. Det är mitt bidrag till Friskis o svettis, nytta med nöje. När man har fritidshus behöver man inte tillbringa tid på gym då det finns att göra hela helgen här ute.
 
 
Får se om det finns något att se på tv efter detta program eller om det blir sängen.
 
En sak som är för mig fullständigt ologiskt är att man kan "tappa" bort ett helt flygplan i dagens kontrollvärld, det är inget liten sportflygplan vi pratar om. Är det kanske ett bevis på att vi litar för mycket på all teknik idag .. Känns lite som serien Lost tycker jag och tror jag läst det på flera håll i bloggar och media. 
 
Tänk att få 74 procent i lönelyft , låter som ett skämt för de flesta av oss. Fast tyvärr så finns det personer som kan få detta och samtidigt anse att man står på den lilla människans nivå. Förstår inte varför det finns ett förakt mot etablissemanget i Sverige.Vi ska känna stolthet över att kunna ge  sådana förmåner till en del personer. tänk på allt de uträttat för oss som inte har det kunnandet.
 
 
 
 
 
Tyvärr blir det tidig hemgång imorgon då vi har lite att fixa med hemma också. så ikväll gäller det läskeblask.
 

Vila

 
 
 
 
 
 
Nu är det äntligen slut på veckan och ska bara vila mig.
Denna vecka har varit seg med mycket jobb och innehållande övertid.  Vädret har verkligen växlat mellan sol, vår och vinter.  Sitter just nu i stugan och njuter av lugnet här ute. Tur man har denna tillflyktsort  för att kunna ladda batterierna inför nästa vecka. Det som händer när man kommer ut tills stugan på fredagskvällen är allt släpper och man blir efter ett glas vi hur trött som helst så vid elva tiden har man svårt att hålla sig vaken fast man vet att man är ledig dagen efter. Tror det blir som en total urladdning i kropp och själ, vilket känns bra för att överleva veckorna. En del skriver om 5-2 diet fast är det inte så vi lever egentligen? Vi är under fem dagar väldigt lik åsnan som runt, runt vid en brunn för att den ska leverera vatten. två dagar så kommer vi på att vi är människor och vill leva ett liv. Så det finns även 5-2 livet och 5-2 dieten.
 
 
Nästan allt är klart med mina "hantverkare" och jobbet går inte att klaga på, fast tiden det tagit.
Så nu är det bara att invänta deras fakturor och de lär komma fort tror jag.
 
 
Företaget ska ha kickoff.  Herregud vuxna ska leka för att kunna samarbeta bättre. Förstår varför Ryssland och Ukraina bråkar.  De har aldrig haft kickoff. 
 
 
 
Ska även gå på möte för husföreningen i stan under nästa vecka. Kan bli intressant då den består av samma gäng i styrelsen varje år. Fast samtidigt skönt att det är några som vill sitta där.
 
Själv är jag med  föreningen vid stugan. Sitter i valberedningen och har iår fått fram lite namn som kan komma att en del diskussioner om.
 
 
 
Hörde på tv om en elev som blivit utslängd från lektionen. På min tid blev man det om man störde lektionen. Tror det gäller detsamma idag fast mamman  är tårögd i nyheterna. Är skolan till för undervisning eller är den en förlängning av dagis? Visst kan det förekomma att lärare inte håller måttet, fast tror samtidigt att vi vuxna ibland måste visa "var skåpet ska stå".
 
Nu är det dags för mera kaffe. 
 
 
Sedan blir det att pyssla lite här ute.
 
 

Vad håller vi på med?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Slutade tidigt idag.  Vi ska tydligen jobba över en del dagar i några veckor för att komma ifatt. Ännu en brandkårsutryckning. 
 
Varför är det så betydelsefullt att tillhöra ekorrhjulet för oss allihopa är det något med Martin Luther eller varför ska vi alla jobba tills vi stupar.  Varför kan inte Lotto vinsten infinna sig någon gång? 
 
 S
 
Vi var ute en sväng till stugan och tittades till den under söndagen. såg riktigt härligt ut.
 
 
Ska det bli så här igen?
 
Fast vad vore livet utan drömmar? Samtidigt så ska man vara tacksam över att man har jobb samt att man framför allt är frisk.
 
Har tyvärr i släkten drabbas av en trolig cancer. Trolig cancer. läkarna vet inte vad det är för tumör i lungan . Vadå inte vet?  Efter alla prov så borde de ha ett svar tycker jag. Just nu går vi alla i väntan på ett besked och undrar hur det/vad är. Det är kanske därför man känner sig lite trött och hängig. Det positiva om man får vara lite självisk, så är det skönt att det inte är fru eller barn och jag själv.  Låter kanske egoistiskt.  Fast vi har haft det då frugan fick bröstcancer. Där allt gick bra.
.
 
 
Är det inte bättre att följa allt som sker i livet utan det förbannade ekorrhjulet?
 
 
 
 
Samtidigt behöver vi mat och allt för att kunna göra det och då måste vi kliva i i ekorrhjulet igen.
 
Hoppas komma ut till stugan denna helg då vi var hemma förra helgen, var bara ute en kort sväng under söndagen.
Vi hade svärmor hemma på fika samt att båda flickorna kom hem på besök. Det kändes skönt att se dem igen.
Barnen alltså 😊.
 
 
 
Funderar faktiskt allvarligt på att gå ned i tjänst under nästa år och få måndagarna ledigt. sitter och räknar på om det skulle fungera ekonomisk och hur mycket det betyder för pensionen. vill samtidigt försöka tacka för mig vid 61- 62 år ålder istället för 65 år. Funderar på att återuppta firman vid 60 år, kan alltid vara bra med en extra inkomst då man ska leva på sin pension. Fast vem vet det kanske bara stannar vid en dröm.
 
Måndagen och denna dag har förflutit bra, tycker ändå att livet är helt underbart att leva. För vad vore livet utan bekymmer😭!
Tror att det viktigaste är att leva och njuta av livet just nu. 
 
 
Var är Lotto vinsten någonstans ?
 Ha en fortsatt bra vecka! 
 
 
 
 
 
 
 

Helg !

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Under veckan har solen lyst och det har varit riktig försommar eller vår ute. Tyvärr har jag varit hur trött som helst och verkligen fått kämpa för att komma upp på morgonen, jobbet har känns hur segt som helst och allt varit trögt.
 
Det har det varit lite kallt på morgonen så man fått skrapa bilrutorna då jag inta använt garaget sista tiden. Varför jag inte gjort det vet jag ej tror det beror på vårtröttheten :-)! 
Vikten har tyvärr gått år fel håll just nu 98 kilo.
Helgvädret tar form genom blåst och regn!
 
 
 
 
 
Hoppas verkligen att jag kommer bli piggare till nästa vecka.
 Skönt  att det finns intresse från samtliga partier att höja pensionåldern till 69 år!😭
 
Var är vi på väg  undrar man. Då man hela tiden  läser om allt ökat politiskt våld som inträffar i Sverige idag? 
 
 

Kan rekommendares

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hur var det då att se Melodifestivals finalen live?
Får nog säga att jag blev positivt överraskad. Visst så ser man sämre än hemma på tv. Vi satt ganska högt upp på läktaren. Ljudet däremot var bra även för mig som har problem med hörsel.
 
Enligt uppgifter under kvällen så var det 30,000 som var och såg på finalen live. 
 
 
 
 
 
 
 
Framför allt så var det känslan som var på Friends Arena samt att se alla både barn, tonåringar föräldrar och vi gamlingar kan umgås tillsammans en lördagskväll och ha det verkligen trevligt. Sl lär ut till de andra kommunerna om hur fungerande service ska vara. Extra insatta pendeltåg och även på tunnelbanan, vilken service. Det tycker även en hatare av kollektivtrafiken.
 
Vann rätt låt? Tycker nog det, fast gillade även  Ace Wilder och Benediktson.
 
 
Är det något att rekommendera? Ja tycker allt var toppen så skit i alla deltävlingar och gå på finalen för att uppleva atmosfären som en verkligen blandad publik ger.
 
Tyvärr så uteblev lotto vinsten så det blir att jobba imorgon.
 
 
 

Melodifestivalen live

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ikväll kommer vi se melodifestivalen live i Friendsarena, kommer nog bli en trevlig upplevelse tror jag. Frugan och jag fick biljetterna i julklapp av flickorna. Så denna helg kommer tillbringas i huvudstaden. trodde nog aldrig att jag skulle sitta och se på detta live någon gång, fast man ska aldrig säga aldrig.
 
 
Så nu bär det av till döttrarna som kommer att vara med. Givetvis ska hinna med lite shopping innan säger frugan, Så det blir att se Pluras kök i Sicilien på tv3 play i veckan som kommer. 
 

 
 
Hoppas att mina kära "hantverkare" är klara till nästa helg. Allt skulle vara klart innan jul och nu närmar vi oss påsken, så  det man sjöng som barn "Julen vara ända till påska" stämmer tydligen för mina hantverkare.
 
Vi var ute vid stugan förra helgen och det var enligt många ett skitväder mulet och lite duggregn. Ett fantastiskt väder att elda ris i, så vi hann med en hel del. Enligt undertecknad en toppen helg för eldning.
 
 
 
 
Veckan har annars varit som den brukar med jobb och åter jobb. jobbat långa pass under denna vecka, vilket kommer förhoppningsvis synas i lönekuvertet. Känns inspirerande med de nya arbetsuppgifterna, så kommer nog försöka hålla på med dem ett tag till. Egentligen ska företaget satsa på ungdomen kan jag tycka, fast vill de satsa på en gammal gubbe så är det väl deras problem tycker jag.
 
Lotto har gått som det brukar som ni märker då jag fortfarande skriver om mitt jobb. Kanske det slår till i helgen när man sitter och tittar/lyssnar på Melodifestivalen. Tänk bara tanken av att gå som en "vanlig knegare" och lämna Friends Arena som miljonär, vilken känsla det skulle vara.
 
 
Fått det oranga kuvertet och det ända jag kan säga att alla rumäner får åka hem då min ålderkull går i pension för tiggarskålarna kommer vi behöva. Skämtar bara, fast förstår inte vem som går på att jobba till 70 för att få ut mer i pension.
 
  
En rolig liten sak är att inför resan så gick vi igenom våra kläder och jag kunde ha min gamla kavaj och byxor. Tror ni frugan hade något att ta på sig? Ni får helgen på er att fundera ur rätt svar med en förnuftig motivering. 
 
Jag begriper inte vems alla blusar och byxor samt kjolar är som finns i garderoberna hemma hos oss. Fattar inte varför grannkärringen har sina kläder hos oss.
 
 
Nu är det dags för lite frukost och sedan packa bilen för färd till Mello!
Vem vinner ikväll tror ni? Förutom jag med lottoraden alltså.
 
.
 

Ny månad/Förnedringskassan

 
 
 
 
 
 
 
Så har vi äntligen överlevt de bistra vintermånaderna. Snö fanns bara en månad i södra Sverige vilket var väldigt bra. 
 
Såg på Skavlan igår och får bara säga att Svartenbrandts dotter är en av de vardagshjältar som finns runt om i vårat land. Vilken tjej hoppas verkligen att hon kommer lyckas i livet,
 
Har investerat i Pluras skiva från tågluffen på Tv3, mycket bra skiva värd att köpa. Ikväll blir det Plura i Sicilien. Fast givetvis kommer vi se på Mello innan det blir Plura.
 
Veckan har rullat på som vanligt och det har inte hänt något speciellt egentligen. Det är det som kanske är meningen att det ska göra så. För det betyder att alla problem lyser med sin frånvaro. Problem ordnar generaldirektörer år oss.
 
 
 
 
 
En fråga är väl hur man mår mellan öronen när man som generaldirektör för en statlig  intuition twittrar  i politiska frågor. Ta nu ditt ansvar och avgå, visst man kanske tycker som du i frågan om SD, men det gör inte dig till en person som kan säga sådana saker i egenskap av ditt ämbete, för att kalla det jobb är att håna oss som tillför statskassan något. Du sitter på en FAS 15  tjänst och är till för oss som tillför samhället något. Så ta skeden i vackerhand och gå till Sjöberg på AMS och ställ dig i kön som arbetssökande. Du lever på våra skattepengar!
Vi ska respektera människor oavsett ras, religion och sexuell läggning samt politisk övertygelse så länge man inte skadar tredje part. Det gäller statare med.
Frågan är väl egentligen vem som kostar oss skattebetalare mest invandraren eller du?
 
Angående hur våra vägar sköts
 
 
Är trafikmyndigheten FAS 16 ?
hittade bilden i en tidning tycker den är kanon, fast vägverket trodde de skulle ta ned den då den var olaglig.
Så istället för att åka ut och fixa vägen kommer man åka ut för att fixa skylen. Det är detta som kallas statlig prioritering!
 
 
 
 
 

RSS 2.0