Visst kan vi tillsammans!


Svenska modellen" JAG VISSTE INGETING"

SPARA

Vi måste hålla igen och spara våra pengar!


Varför?
Jo hur ska vi annars ha råd med alla bonusar och pensioner till de som varit chefer inom statliga förvaltningar, går ej att kalla dessa enheter för affärsdrivande företag.

Sen har vi alla pengar som vi kommer lägga på de bilmärken som vi anser vara svenska. Där behövs det stora summor för att rädda jobben då de håller på med att bygga modeller som var moderna på 70-talet.
SAAB cheferna ska enligt tidningar lyfta bonusar! Måste missuppfattat detta totalt. Bonus delas ut när företaget gör vinst! När gjorde SAAB vinst senast?
Fast kan LO godkänna bonusar för att regeringen ändrat på lagen och inte tänka på om det stämmer med deras ideologi. Så nu tror jag att det behövs en ordentlig lönesänkning på oss vanliga samt att man ser över a- kassan för nu får vi tänka på att det är dåliga tider.

Samtidigt så har en undersökning kommit fram till att vägtrafiken minskat! Vilken tur att man släpper en sådan undersökning. Väntar med stor spänning på nästa undersökning som kommer handla om att dagens rätt inköpen minskat i Sverige!

Håller med Maud om att bonusar är det samma som resultatlön. Detta innebär att alla som har resultatlön eller ackordlön borde få ut full lön även under dessa tider, då dessa ska jämföras med direktörernas bonusar!  


Vår?

Så var det dags igen!


Semester 2009Hittade detta i en tidning. Nu tror jag polletten ramlat på plats hos våra journalister!Staycation" är en
variant av "vacation", semester, och betyder helt enkelt att du stannar hemma under din ledighet av privatekonomiska skäl, skriver The St. Petersburg Times enligt upi.com.
 
Ett liknande nytt recessionsord, "furcation", härstammar från "furlough" - permittering eller hemförlovning. Den som går på "furcation" reser någonstans under sin permission från arbetet eller reser under en tidsperiod som kombinerar betalda och obetalda semesterdagar.Visst längtar man tillbaka!

SEBSitter just nu och hör på Wallenberg om SEB, s lönelyft. "Vi såg inte djupet av denna handling".
Menar karl, n att de skulle kunna höja lönerna och betala ut bonusar, för folks ilska gäller bara Swedbank?

Visst är det tryggt med sådan kompetens inom bankvärlden. Samtidigt sitter AMF och tänker som SEB.
Tror alla statliga verk har samma tankeverksamhet.

I USA hade dessa individer blivit åtalade!


Hemma igen

Så har man kommit hem från sin resa som har varit väldigt intressant.
Det enda man kan klaga på är att man ej kommit in i vanlig dygnsrytmen igen. Resan dit gick bra, fast nu verkar det stört omöjligt att komma rätt. Fast det löser sig så fort man kommer igång med att jobba. Samtidigt blir man lite små irriterad över att ligga i sängen och glo på taket. När man ligger där så stör man bara resten av familjen.

Så jag försöker med tv och att skriva lite i bloggen.

Blev positivt överraskad över ordningen som var överallt och hjälpsamheten från folk, samt att man alltid kändes sig trygg.

Det ända negativa är vår kära kronas värde eller snarare brist på värde. 

Får samtidigt passa på att gratulera af Ugglas till final platsen, Låten vinner mer och mer tycker jag.


Nu tror jag att John Blund har kastat lite grus i ögonen!


RSS 2.0