Fredagsmys!

Så verkar det som om vi äntligen får vår även i Sverige.

 

De enda som fortfarande verkar vara insnöade är vår kära regering. Varför tvinga arbetslösa till praktikplatser inom stat och kommun samt landsting, när dessa friställer en massa medarbetare? Har vi infört slaveriet i Sverige?

Snälla Alliansen sossarna har redan kört med detta knep inför tidigare val. Så kom med något nytt!

 

Vad gör oppositionen? Inget, för de är också inne på svensk slavhandel! Ser ni någon skillnad på en stakars u-land medborgare som får jobba för en lön under existensminimum, eller en arbetslös i Sverige som blir tvingad att utföra arbete för sin a-kasse peng som han/hon betalt in till i flera år. Samtidigt som dessa ”praktikplatser” kommer att göra så att ingen anställer. För vem vill betala för arbetskraft, när man kan få det gratis via arbetsförmedlingen! skillnaden är att när vi ser på tv från fattiga länder kallar vi det utnyttjande. Hemma kallas det för arbetsmarknadsaktiviteter. Är inte detta typiskt svenskt?

Undrar hur många riktiga jobb som skulle ordnas om alla praktik eller nystart och allt vad de kallar det för försvann!

 

Samtidigt läser man om höghus i Göteborg som kanske riskerar att rasa ihop. Så bra byggde vi hus i Sverige!

Vilken tur att vi bara råkar ut för snö och inte orkaner eller riktiga stormar. Då skulle vi nämligen få bo i tältstäder som anordnats röda halvmånen eller röda korset.

Fast vem vet. Får vi mer snö så kanske vi behöver katastrofhjälp, eftersom vi inte verkar klara av en naturlig svensk vinter.

 

 

Det vi kan glädjas åt är våra duktiga idrottsutövare i OS. Fast de kanske jobbar efter samma princip som de som var aktiva i Sovjetunionen. Gör bra ifrån dig så kommer du iväg till USA eller Ryssland! Där finns pengarna!

 

Nu är det snart helg mina vänner så då får vi göra som vi brukar, glömma alla bekymmer med hjälp av box med vin. Köp gärna en kexchoklad till denna, för då blir det mer kulturellt och kallas för vin o chokladprovning. Alltså vi dricker inte utan provar! Tänkte skriva Toblerone, fast den chokladen är lite ”laddad” idag:)!

 

Vi kanske har en hel del att lära av grekerna!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0