Oktober

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi ska gå på detta i helgen. Tror det kommer bli en bra föreställning. Sedan blir det att gå på en släktträff samt dop, så tre helger utan stugan kommer oktober innehålla.
 
 
September försvann fort och vi hann med en hel del ute vid stugan efter det att båten blev uppdragen.
Hösten kom som på beställning så fort det blev september.
 
Skönt med spisen i stugan.
 
 
Kan även vara skönt med lite vila på altanen.
 
Frugan har varit på kurs, så man fått varit ensam med katten tre kvällar. Vi killar klarade det galant. Tror katten saknade matte då hon kelar mer med honom än undertecknad.
 
Jag har även fått såga av en gren på plommonträdet som knäckts av tyngden från Plommonen. Så i år har vi fått massor med plommon. Man äter dem så man får ont i magen. Fast gott  är det.
 
Frugan åkte på någon sorts infektion veckan efter kursen. Fick över 40 graders feber. Hon blev inlagd på sjukhuset för observation. Hon blev bra och fick komma hem efter 9 dagar.
Vi klagar på svensk sjukvård och visst får man sitta där i många timmar innan det händer något, fast ändå tycker jag att det sköts proffsigt och personalen gör ett kanonjobb!
 
Så katten och undertecknad har varit själva dessa dagar också.
Givetvis blev jag sjuk också så det har varit en vecka hemma, här har det varit "sjukstuga" i september. Bloggandet var som bortblåst under september, hoppas det blir bättre med det, fast tror mnan överlever ändå.
 
Vi ska försöka ta en vecka semester i slutet av oktober eller början av november. Den tiden kommer tillbringas i stugen tror jag.
 
 
 
 
 
Hoppas inte vintern/snön kommer lika fort som hösten gjorde! Vilket genast gör att man tänker på skattehöjningarna för bensin och diesel som ska bekosta solenergin i landet som har mörker 9 månader om året. Grattis Lövén nästan lika smart tänkt som Stålverk 80 var på sin tid
Alliansen har beklagat sig över den nya budgeten. Varför då lägga ned sina röster? Härligt med DÖ😭😭.
Läste att ungefär sextio till åttioprocent av alla löntagare blir förlorare. Lovade inte sossarna att vi vanliga löntagare inte skulle påverkas av skattehöjningar? Tänk att vi har sextio till åttioprocent höginkomstagare i landet.  
 
Kommer nog att söka som medlem i Sjöräddningssällskapet, vilket varje båtägare borde vara. Tycker det är ursvagt att man håller på med att tunna ut organisationen Kustbevakningen, fast ska vi ha pengar till SVT, Arbetsförnedringen o andra statliga verk så måste något få "stryka" på foten.
Behövs verkligen två statliga tv kanaler samt fyra statliga radio kanaler?
 
Skolor, åldringsvård, sjukvård och migrationspolitiken fungerar ej. Vad gör regeringen, jo satsar 100 miljoner på fritt inträde till statliga muséer. Märks att det är en från Disneytimmen som är kulturminister! 
 
Skönt  att  vi hjälper Reinfeldt med ekonomin efter statsminister jobbet som vi även gjorde  med Persson.
 
Förstår inte varför SD ökar hela tiden 😤😨.   
 
Flyktingar tyckte EU synd om i vecka. Då vi öppnade våra gränser för att sedan införa pass kontroller vid respektive land. Kul med solidaritet 😜! 
Har vi råd med gratis inträde till muséer, så har vi råd att hjälpa mer än vad vi gör idag. Fördubbla flyktingmottagandet nu!
 
Bilden lånad från Aftonbladet.
 
 
Europa borde skämmas !!
Glöm inte att även vi är en del av Europa! 
 
 

Lite historia

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Maj Britt Theorin förespråkade 1987 förbud mot privat innehav av parabolantenner. Detta skedde genom ett förslag från det Socialdemokratiska Kvinnoförbundet vid genombrottet av den kommersiella televisionen i Sverige i mitten av 1980-talet.

1. Tänk om detta gått igenom!!

2. Hade kvinnoförbundet tillåtit internet om förslaget gått igenom?

 
 
Arbetet rullat på som vanligt inga större problem upptått där, så man får vara nöjd. 
 
Imorgon fredag vilket betyder att arbetsveckan snart över! Helgen kommer tillbringas i Stockholm.
Dax för jobbet!
 
Ha det bra, för det ska jag ha!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Micke

Jodå...hösten är ju här...men det känns helt ok...längtar till snön jag..fast jag slipper ju skotta förstås ;)

En bekant gick med i Sjöräddningssällskapet i helgen...håller med dig där...alla båtägare borde vara med.

Ha de bra då du också.

2015-10-01 @ 21:11:00
URL: http://guldkryckan.blogspot.se
Postat av: kalebass

Vi har råd med både fria entreér och flyktinghjälp. Vart tog alla pengar vägen som tidigare gick till försvaret???

Svar: Pengarna till försvaret gick åt till statliga utredningar. Skippa fri entré, rationalisera SVT så kan det som är kvar av SVT bli fritt. Tala om fri kultur för folket! !
mhats

2015-10-03 @ 17:42:22
URL: http://www.kalebass.blogg.se
Postat av: Inga M

Det är nog ingen regering som så snabbt och effektivt har brutit mot konkreta och tydliga vallöften. Det värsta är nog migrationskaoset som man inte ens erkänner existerar; att massor av människor kommer hit och möts av handfallenhet och misär. Det finns inga bostäder längre, vare sig åt asylsökande eller åt dem som fått asyl. 10.000 som fått asyl sitter och väntar! 6000 som inte fått asyl ska skickas tillbaka och det funkar inte heller, Massor av människor väller in på järnvägsstationer och färjelägen utan att registrera sig eller söka asyl, kommer bara att finnas illegalt i Sverige!

2015-10-04 @ 11:08:33
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: kalebass

Utredningar ja, en utredning kom tydligen fram till att "försvaret" kostar lika mycket nu som för tjugo år sedan!

2015-10-05 @ 18:53:21
URL: http://www.kalebass.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0