Hänt sedan sist

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
bilden lånad från google.
 
 
 
November är nog den månaden som riksdag och regering skulle förbjuda. Mörk och tråkig och ser egentligen ingen vändning på detta, då man måste invänta december för att kunna märka  detta. Har gjort som de flesta av oss jobbat och fixat lite på kvällarna.
Helgerna har varit ute  vid stugan utom 1:a advent. Kvällarna där blir  verkligen mörka då det  finns inte  några gatlyktor. Fast man kan  titta på rådjur och älgar istället. Det  är inte helt fel efter  en arbetsvecka i slummen  ( staden).
 
Har uppdaterat Boxer till Flex 16 och extra kort. Så nu har vi kanaler i stugan också!! Plåtkillarna har kommit igång och gjort  klart med att byta ut stuprör och plåt, Det blev kanonbra.
 
Får åka ut i helgen och kolla så allt finns kvar efter stormen.
 
Fredagskvällen blev att titta på Vart är vi på väg samt Tack för musiken. Jill Johnson är nog en av de bästa artisterna vi har och duetten med Plura var riktigt bra.
 
 
 
Jobbet har faktiskt rullat på riktigt bra, utom en del kunder som tror att man kan äta kakan och ha den kvar.
 
Bilden lånad från Ticknet.
 
Har varit och sett Julshowen med  Sjögren, Weise och Carling. Det var en riktigt bra show, fast jazz o Sinatra låtar är väl inte mina favoriter egentligen.
Gunhild  Carling var  helt  suverän. De andra  var bra,men kunde bjudit till lite mer tycker  jag.
 
 
 
Varit  i huvudstaden  under 1:a advent, det blev lite  restaurang  besök samt  shopping blev det också. Givetvis var vi på julmarknaden i gamla stan. Tittade likt alla andra turister lite på högvaktsbytet vid slottet. När vi kom hem så satt vi och sa både frugan samt jag att Stockholm är en väldigt vacker storstad egentligen.
 
Fixat med  julbelysning hemma i staden,så förhoppningsvis kommer  julkänslan ändå. Se mer angående jul längre  ned. 
 

 
Läst en intressant artikel om att föräldrar "kräver" ledighet utöver vanliga lov för sina barn i våra skolor.
 
Ska vi verkligen tillåta att det slösas så med våra skattepengar, samt har vi inte skolplikt i landet? Visst utlandsresan blir några tusenlappar dyrare vid loven, fast vad är viktigast, barnens utbildning eller föräldrarnas plånbok?  Det kanske är en av de problem vi i Sverige har medans föräldrar från Syrien eller andra krigsområden skulle vara hur lyckliga som helst om de fick betala lite mer för en semesterresa på grund av "skolplikt", tror även Romen som sitter utanför er konsumbutik skulle vara lycklig över att ha dessa överklass problem som vi har.
 
Hur kan föräldrar klaga på att skolan inte klarar av att utbilda barnen samt att det är dålig kompetens på lärarna, när de tror att ungen kan komma och gå som han/hon vill. Fortfarande har vi skolplikt och det måste gälla för alla barn oavsett vad semesterresan kostar, eller ska föräldrar bestämma när barnen ska gå i skolan och läraren ska bara finnas i klassrummet ihopp om att några elever dyker upp? Det ska vara max 5 dagar var tredje läsår utöver alla andra lov som barnen har rätt att kunna ta ut som ledighet. vi måste vara solidariska mot alla som är tvungna att spara till en semesterresa för sin familj. Det kan nog ta tre år, så alla som kan åka varje år får vackert betala den dyra biljetten och invänta den sparande familjen.
 
Det kanske inte är barnen som är bortskämda idag, utan dagens småbarns och skolbarnsföräldrar!
 
 
Skönt att man inte har tonårsbarn under denna helg, fast det kanske är lärarna som ska hålla koll på sina elever under lucia :-))! De stackars föräldrarna i dagens samhälle måste hinna med gympasset eller att umgås över en flaska vin med arbetskamrater eller vänner.
 
Dagens tonåringar använder Spice och näthatar varandra. Varför reagerar inte alla föräldrar mer, inte bara de som har barn som drabbats. I denna fråga anser jag att vi alla behöver engagera oss även vi med vuxna barn eller om vi saknar barn, Drog användningen måste stoppas bland de unga.
 
En annan  sak är att  arbetsförmedlingen ska nyanställa ca  1.500. Fast är de inte arbetslösa egentligen? Vad bidrar AMS med för vår BNP, då de endast är en kostnad. Snart kommer notan till oss som jobbar för detta spektakel.
 
Slut gnällt!
 
 
 
Snart börjar julstressen och säger som jag sagt förut, julen blir nog roligare när man får barnbarn. Städas  o pyntas ska  det  göras. Julgranen  ( plast  ) kommer  komma  fram  under veckan.  Sedan kommer tiden infinna  sig då kylen är full med godsaker,men  det ska sparas till  jul. 
 
 
Vi har inte bestämt oss om det blir stugan eller staden ännu. Tyvärr så  verkar  det  som vi ska vara i stan. Fast hoppet lever ännu. Inköpt en liten plastgran till stugan ifall drömmen om jul där slår in. Visst plastgran ute i stugan låter heltokigt, men med katten går det inte att ställa in en riktig gran. Provade det med förra katten och den (granen) låg mest ned på golvet.
 
Troligtvis kommer det bli som alla andra år att man säger i år ska vi hålla igen på paketen, men sedan rusar det iväg och kostnaden blir därefter. Har inte handlat en klapp ännu fast vi ska ut i folkvimlet idag.
Samtidigt  så är det faktiskt skönt när man sitter där vid bordet och äter all julmat med lite glögg och julmust till.
 
Hoppas  att  ni alla  varit snälla i år så ni får några julklappar. Jag har redan fått  min. En ny lapptopp. Den gamla tackade för sig, så det blev en HP data. Än så länge känns den kanonbra.
 
 Nu får vi vara med om något historiskt. Nyval!
 
Vem blir vår första kvinnliga Statsminister?
Bägge är väldigt kunniga och det känns som om de har framtiden framför sig mot en del andra partiledare som passerat bäst före datum redan.
 
 
 
Eller
 
 
Kan det bli så att de kommer drabbas av "mulliga mansgrisar" och "den kvinnliga avundsjukan" ?
Personligen tror jag Sverige skulle må bra av en ung kvinnlig ledare. Gubbmaffian och gamla tanter tror jag gjort sitt i politiken. 60-talet tillhör som bekant historian nu. Vi måste våga titta framåt!
 
Spännande blir det hur som helst!
 
 

 
Ha det bra inför jul och nyårs helgen!
 
Nu är det slut gnällt ☺!!
  

Kommentarer
Postat av: Inga M

Oj, det var mycket på en gång! ;-)
Long time - no see!

Låter bra att jobbet funkat ok när nu årstiden är lite trist. Fast jag gillar normalt november och att man kurar lite med tända ljus och så, men i år har det varit lite för mörkt.

Håller med om att vi har en fantastisk huvudstad. Vi har ju upptäckt den lite bättre på senare år när vi haft barn med familjer bosatta där. Riktigt barnvänligt är det också.

Detta med extra ledighet i skolan för utlandsresor utanför lovtid är svårt att hantera. Det tar oerhört mycket extratid för lärare som är skyldiga att göra i ordning skolarbete som ska täcka in den tid eleven är borta. Sen ska de här arbetsuppgifterna kontrolleras vid hemkomst. Vi har redan de generösaste ledighetsreglerna om man jämför med andra länder. Och en del föräldrar bryr sig inte om ett nej heller utan åker ändå och vi kan inget göra.

Jag håller med om partiledarna. Löfvén verkar vara antingen rejält korkad eller senil eller döv. Men man kanske ska skylla på hans parti som valde en ledare tillika statsminister som aldrig suttit i riksdagen och som aldrig tränat genom att vara minister i någon mer undanskymd position. Hans egna verkar inte särskilt nöjda heller!

2014-12-13 @ 10:49:56
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Micke

Hoppsan..längsta inlägget jag läst någonsin tror jag :)
Välkommen tillbaka..saknat dig på bloggen.

Instämmer i det där med skolan..föräldrar tror ibland att de kan göra som de vill.barn sjukskrivs och det åks iväg på semester..eller så kommer de inte tillbaka efter semesterresan i tid för skolan..det var nämligen 1500 kr billigare att resa hem en månad senare...ett exempel ur verkligheten :(

Hur som helst...det hade varit skönt att slippa skolplikten på ett sett..men bara på ett enda sätt...nämligen att då kan man kasta ut elever som missköter sig.
Inte för att det löser problemet i grunden..men de andra barnen kan få en drägligare tillvaro i skolan.

Men nu ska jag kolla till kalkonen som står i ugnen..grannen ska utfodras idag tänkte jag.

Ha så gott.


2014-12-13 @ 11:06:54
URL: http://www.guldkryckan.blogspot.se
Postat av: Erica

Måste inflika att jag håller med om att Stockholm är en väldigt vacker storstad! ;)

2014-12-13 @ 12:38:14
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Znogge

Det är onekligen ett dilemma när vissa elever vill vara lediga. Har man läs- och skrivsvårigheter och får extra hjälp så är det mycket att vara ledig två veckor och missa så många lektioner. Det är föräldrarnas ansvar att se till att barnen inte missar något men det fungerar inte alltid så bra...

Nåja, nu är det helg så jag önskar dig en fin Lucia!

2014-12-13 @ 16:37:20
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Micke

SV: Gillade förra årets kalender också...årets är ju inget vidare.

2014-12-13 @ 17:03:08
URL: http://www.guldkryckan.blogspot.se
Postat av: Micke

Måste få tillägga....Batra måste byta frisyr....det är ju synd om henne :(

Svar: Ha ha! Kanske "Lövets" moderiktiga frisyr, skulle passa bättre!
mhats

2014-12-14 @ 16:35:48
URL: http://guldkryckan.blogspot.se
Postat av: AnnaKK

Jag lyckades hålla allt vad julhets och stress heter ifrån mej ända fram tills idag. Gott så, förstås, men nu blir det väl en förskräcklig vecka där jag lixom måste försöka komma ifatt mej själv beträffande allt som jag hittills i december har "skolkat" ifrån!? 8-X

Om det ändå vore november istället!! ;-DDD

2014-12-15 @ 16:44:44
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: annika

Ja nog är det konstigt att föräldrar inte fattat det här med skolplikt...Å ja, resan blir lite dyrare om man åker under lovtider men min känsla är att det inte precis är de familjer som behöver vända på pengarna som åker iväg...Å kanske kan man nöja sig med en vecka eller två i stället för en månad som en del gör...

2014-12-17 @ 18:32:18
URL: http://amatankar.blogg.se
Postat av: Pernilla

Det var mycket i ditt inlägg som jag skulle kunna hålla med om eller tycka till om. Men jag avstår. Kvinnlig statsminister? Ja, jo. Det viktigaste idag, är en person som den rätta!! Politiken kommen i andra hand. De tycker ju och samarbetar på alla håll och kanter en då. Vad finns då kvar? Jo, två kvinnor och några andra som rymt från dagis.
/P

2014-12-17 @ 21:38:30
Postat av: Herr Nilssons Fru

Oj...de var ett rejält inlägg. Aha gnälla lite får man väl göra ibland, de e okey :) bara de inte blir för ofta. Advent i Stockholm - underbart. Alltså så fint o så upplyst o så mycket som det är i huvudstaden då är bedårande. Önskar jag med fått vara där.
Politiker är jag glad att jag är inte är. Oh politik är meningslöst att prata med tanke på hur olika alla är, trist är de också.
Men nu kommer snart tomten o de är ju kul.
God Jul på dig.
Förresten kom stormen Alexander till Er? här uteblev den bara lite blåst.
Kramiz

2014-12-18 @ 18:16:13
URL: http://anki-nilsson.blogspot.se
Postat av: Soffie

Hejarop, nu är jag tillbaka igen efter lite bloggpaus, hoppas allt är bra med dig, snart är det jul men först tar vi väl helga😄spännande det som händer i politiken, kram

2014-12-18 @ 20:15:36
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: al

Japp, här fick det vara slutväntat =P . Ska ordna en ny portion nu, mums ^^ !

al

2014-12-18 @ 20:59:42
URL: http://aljohansson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0