Julen i antågande

Så är det andra advent och snö har vi fått upp till knäna.

 

 

Dagen kommer bestå i att fylla upp maten till de stackars fåglar som inte fattat att man ska lyft och flaxa med sina vingar söderut, de är lika dumma som oss som vandrar omkring och ser ut som reklampelare för Michelin däck. Sedan blir det att skotta lite givetvis.  Troligtvis kommer man hamna på ett shopping centra, ska inte handla något speciellt endast spolarvätska till bilarna. Sedan blir det en tur till gravarna för att tända ljus.

 

Veckan har ändå fungerat relativt bra för undertecknad, då han inte utnyttjar tåg eller kommunala bussbolag. Förstår inte hur folk törs åka med bussar som har slitna sommardäck.  Tycker våra kommunala bussbolag skulle vara tvungna att ha vinterdäck, samt att ta ut kostnad för dessa på biljettpriset och inta via skatten. Även denna vinterhatare får väl erkänna att visst ser det mysigt ut när man tittat ut genom fönstret och alla träd är vita av snö.

 

 

När man ser på tv idag så kan man inte undra hur julen kommer bli med alla varsel som ligger och läggs.  Var vi verkligen så naiva att vi trodde oss stå utanför en internationell kris? Vilken tur att Arbetsförnedringen får extra miljoner för att anställa folk som ska kunna matcha de arbetslösa till jobb som inte finns. Sedan har vi våra kära kärnkraftverk som fungerar tydligen som svenska tågen enbart då det inte är snö eller för varmt. Lever vi i ett moment 22 land? Vad kan hända mer ilandet? Det finns alltid kvar det att man glömt slakta grisen så julskinkan blir bristvara samt att glöggen tar slut på vårt största fornminne (glasbanken). 

 

När jag åkte hem från jobbet i veckan så hittade jag ett radioprogram på P4 som spelade upp de bäst sålda singlarna från 1967, vilket program alla mina idoler från för fanns med Hep Stars, Beatles, Rolling Stones samt syrrans favorit band Tages. Vilken resa det blev för samtidigt som låtarna spelades så försökte man minnas hur det var när man var 10 år. Vilken härlig tid det var inga problem förutom att tjata om högre veckopeng . Det blev en riktig nostalgi tripp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Micke

Tages där..haha...det var frugans favoriter en gång i tiden...hon stod på scenen bakom dem och dansade..gogoflicka kallades det visst.

Gjordes en del bra musik på den tiden..den håller ännu. :)

2012-12-08 @ 17:35:52
URL: http://guldkryckan.blogspot.com
Postat av: Gubben

Då är du gift med en kändis!
Vilken tud att det var hon och inte du som var gogogirl:)!!

2012-12-08 @ 18:53:13
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Gubben

tud=tur

2012-12-08 @ 18:54:33
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Micke

haha :)

2012-12-16 @ 15:54:40
URL: http://guldkryckan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0