EU och Världen

Lördag morgon har suttit och ”surfat” runt samt fått i mig den obligatoriska morgonkaffet. Ska försöka äta lite frukost senare, vet inte varför jag har så svårt för att äta på morgonen. Får hoppas att jag får tillbaka matlusten på morgonen.



Tittar ut genom fönstret och undrar varför kom denna snö och till vilken nytta? Man hade börjat se gräsmattor och själv hade inplanerat första helgen vid stugan på länge. Så kom detta! Det får bli en ännu en tv helg i soffan hemma i staden.



Ska väl snart fylla på kaffet för att se Nyhetsmorgon. Visst ska det bli spännande att se om EU har eller kommer lyckas enas om ett flygförbud över Libyen innan Khadaffi tagit över kontrollen igen. Varför törs inte EU ta egna initiativ själva utan ”vänta” på storebror USA hela tiden. Kanske beror det på att vi européer egentligen är fega och vill inte få ”smuts” på våra händer. Tror att vi anses som en stor cementklump som bara finns där och tror att världen cirkulerar runt oss. För det var vi som upptäckte de andra världsdelarna. Visst det hände på 1500,1600-talen och därför tror vi att vi har någon sorts överförmyndarroll gentemot de övriga gällande diskussioner. Kina, USA går till handling. Vilket skulle vi själva välja som hjälpalternativ eller partner om vi befann i Libyens eller Afrikas situation?



Är det så att EU består av mycket snack och lite verkstad?   


Kommentarer
Postat av: Micke

Japp, man låter "storebror" sköta smutsgörat så vi själva slipper...tvi vale!

2011-03-20 @ 08:40:27
URL: http://guldkryckan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0