Öppna Bensinmack

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tänk er att man lanserar ett rikstäckande bensinbolag där det ska finnas bemannade mackar i varje ort som har mer än tio hushåll. Man kommer anställa folk och utbilda dem för att kunna ta emot alla kunder. Öppettider kommer givetvis vara dygnet runt så personal kommer det att behövas.

 

Sedan blir det en stor reklamlansering runt om i massmedia och man kommer åka på en den ena och en den andra tv och radiointervjun. Fixar bygglov börjar bekosta byggnationer av alla dessa bensinmackar.

 

Slogan blir givetvis ”åk runt tryggt i Sverige” vi ”bensinbolaget” finns där när ni behöver oss.

 

Öppningsdagen sker med pukor och trumpeter! Äntligen ska hela Sverige leva!

 

Tyvärr har man missat att fylla upp alla bensinmackar med bensin/diesel. Personalen saknar kompetens för att serva bilisterna.

Så efter några månader finns bara macken i Stockholm kvar. Vill du åka säkert i Sverige så kom inte in på våra bensinmackar för vi har inget att sälja samt personalen blir stressad över att det kan bli kö. Så i framtiden servar vi bara stockholmare, då de inte åker bil så ofta.

Fast vi finns i hela Sverige för att göra ert bil åkande så säkert som möjligt , bara ni inte försöker att tanka!

 

Vad går detta ut på? Kan vara så här när det gäller flyktingar i Sverige. Vi skapar en illusion om att vi har råd och kan ta emot er, sedan ångrar vi oss efter några månader. Herregud det kom fler än vad vi trott och det kostar ju pengar att hjälpa er!

Lova runt och hålla tunt gäller även 2016!

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Inga M

Det är tragiskt med folkvandringen till Sverige och andra europeiska länder. Jag vägrar att kalla den flyktingström längre, för det är en mindre del som är flyktingar, många kommer inte från krig utan från länder som är oroliga. Det är en folkvandring som utlösts av att vi har haft goda betingelser att erbjuda dem som kommer och att alltsammans har gjort smugglarligorna rika. De senare har tjänat grova pengar på att måla upp guld och gröna skogar för dem som väljer att komma hit. Det är på många sätt ett bedrägeri.

2016-01-05 @ 07:03:59
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Henrik Olsson

Överlag tror jag att vi hade haft råd om politikerna prioriterat rätt från början, men idag finns det alltid väldigt lite pengar när det handlar om att ta hand om människor. :/

2016-01-05 @ 09:33:13
URL: http://www.henrikolsson.eu
Postat av: TantGlad

Lite småroligt skrivet.
De sista slutorden om att lova....Det skriver jag under på.

Ha det gott.

2016-01-05 @ 22:56:08
URL: http://tantglad.bloggo.nu
Postat av: Znogge

Man ska kunna hålla det man lovar men samtidigt tror jag att Sverige har målat in sig i ett hörn. Vi kan inte bära allt och alla... Ett gemensamt ansvar behövs och en helhetssyn.

2016-01-06 @ 21:39:56
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: kalebass

Jag tror det brister i kompetens bland politikerna, man tänker inte längre än näsan räcker.

2016-01-07 @ 19:53:39
URL: http://www.kalebass.blogg.se
Postat av: Maria

Något konsstigt antingen med min dator eller din blogg. En stor hejans annons kommer fram och förstör alltihop men men ... Men det sista du skriver ser jag och nog är det så. Fy på mig, för visst händer det man lovar mer än man kan hålla. Inte bra.

2016-01-11 @ 16:50:25
URL: http://dammsamlare.blogg.se
Postat av: mickis

Det var en bra liknelse... :-)

Jag tycker såklart vi ska hjälpa de som behöver hjälp MEN vi ska inte ta emot fler än vi kan klara av.. måste bli kvalitet för de flyktigar som kommer hit för de har säkert ett stort behov av trygghet, vård & omtanke...


ha en fin dag!
Kram

2016-01-14 @ 09:38:34
URL: http://meramickis.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0