John Bauer / Kommunala hyresbostäder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vaknar upp vid stugan och har semester! Mörkt som f...n men vad gör det. Solen kommer att stiga upp denna dag med, kanske bara en kort stund med det är en stund som den visar sig för oss nordbor. Frugan sover och den fyrbenta är utsläppt i sitt koppel. Konstigt att han märker att vi är lediga och vid stugan för här ska han ut med en gång. Hemma i staden så ligger han och glor på mig bara när jag går upp.
 
 
 
 
Sitter och håller tummarna för dottern gällande budgivning på en lägenhet. Helvete vilka priser det handlar om idag. Hur ska ungdomen kunna skaffa sig något utan att ha sparat en slant. tyvärr så finns det många ungdomar som inte har haft chansen till ett sparande under sin uppväxt. Det som är konstigt idag är att kostnaden blir lika mycket att hyra en lägenhet som att köpa med lån. Samtidigt så läser man om att de kommunala hyresbolagen inte har råd att fixa till bland miljonprorambostäderna. Har vinsten gått till att avlöna kommunpamparna istället för renovering av bostäder. Vem ser någon skillnad mellan tex Norrköpings kommun och John Bauer skolorna? I bägge fallen så är det invånarna som blir blåsta på sina skattepengar. Tycker att staten borde kunna stänga och tvångsförvalta kommuner samt landsting där det missköts, frågan är bara hur många kommuner och landsting skulle finnas kvar??
 
Dags för kaffe!
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Svar jag. Skickade in min ansöka jag med för 2 år sedan och den har ännu inte kommit, helt sjukt att det dröjer så...ha en härlig torsdag å hoppas dottern får den lägenheten .

2013-10-24 @ 09:19:32
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Inga M

Bostadsmarknaden är en katastrof i Sverige, särskilt när det gäller hyresbostäder. Det går i stort sett inte att bygga hyresbostäder och få det att gå runt. Skälen är två
1. Det går inte att ta ut en hyra som täcker kostnaderna. I så fall måste man äga ett antal äldre bostäder som genererar vinst så man kan kvitta och vänta in att de nybyggda kan löna sig.

2 Det finns en lagstiftning som gör det så oerhört vanskligt att bygga idag. Först måste göras /bekostas inventeringar ur natur / kultursynpunkt. Det är i sig rätt dyrt och framför allt vanskligt ur tidsperspektiv. Man vet inte om länsstyrelsen beordrar utgrävningar före byggnation osv. Och vem har råd att avlöna husbyggare i avvaktan på ett länsstyrelsebeslut.

Därför har byggandet i Sverige gått i stå, när det gäller hyresbostäder. Det behövs bättre förutsättningar för att någon ska vilja riskera kapital i såna investeringar. Som det är idag är det osäkert.

2013-10-27 @ 00:46:05
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0