Tack för 2013. Välkommen 2014!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så börjar 2013 lida mot sin final. hur har den varit?
 
Visst det återstår några dagar, fast tror ändå man kan börja med att summera året, samt blicka framåt mot 2014.
 
För egen del så har den varit mer positiv än jag trodde inför 2013. Fortsatt med investeringar och börjar få stugan på landet dit jag vill.
 
Jobbet tuffar på, visst kan man gnälla över det ibland. Det är ändå i det stora hela ett bra arbete som är fullt godkänt. Är nu i den ålder där man gör det man ska och har inga som helst ambitioner att påbörja en ny karriär. Det finns faktiskt ett liv utanför arbetslivet, som betyder mer. Tycker synd om alla människor som lever för sin titel eller bara kan diskutera om vad som hänt mellan klockan 8-16.
 
På något sätt känns det patetiskt.
 
 
 
Förväntningar 2014
 
Att vi får en ny regering är det väl ingen som tvivlar på! Anser att det räcker med 8 år i makten oavsett vilka som styr. Borde gälla även på kommunal och landstings nivå med. inför valet 2014 behövs det  en klassiker komma tillbaka som rödvinsvänster saknar!
 
 
Ska vi vara ärliga så är detta vin av kulturell betydelse för oss! Det var denna flaska som lärde svensken att dricka rödtjut
 
 
 
Kommer blockpolitiken att försvinna ? Hoppas det men då den är en inrättning som funnits sedan 70- talet så  jag tror det blir svårt att riva upp den röd/gröna koalitionen :-)) .Hur/vad händer om mot all förmodan Alliansen klarar sig 4 år till? Spricker den röd/gröna koalitionen då?
 
Det kanske inte var den vi tänkte på?
Kanske är frågan vad som händer med Alliansen efter valet?
 
 
Vad har vi för förhoppning inför maktskiftet, kommer det verkligen bli någon förändring?
 
Kommer all skatt chockhöjas eller kommer den ligga på nuvarande nivå, då det går att fördela skatteintäkter på ett mer effektivt sätt än idag.
Så vem bryr sig om vem som styr egentligen?
 
 
 
År 2014 kommer förhoppningsvis bli det året då vi förstår att vi är en del av Europa och inte att Europa är en del av Sverige. Förhoppningsvis kommer vi få igång industri och allt inom hela Europa samt att vi förstår värdet av att låta våra pengar gå till produkter/producenter inom Eu istället för att dessa hamnar i händerna på gamla kineser/amerikanare. 
 
 
Kommer slit och släng mentaliteten kvarstå under 2014 eller kommer vi behålla våra redan inköpta prylar längre. kanske till och med laga istället för att slänga och köpa nytt. Fast vad händer med jobben om vi slutar konsumera som vi hittills gjort?
 
 
Hoppas att året blir bra för mina döttrar och frugan samt att yngsta dotterns kille kommer klara av klassikern. Han ska göra vasaloppet och allt det där. Kommer försöka åka och titta på honom. skulle aldrig utsätta min spröda kropp för denna tortyr! Fast visst är man lite stolt över killen!
 
 
Givetvis finns önskan om att lotto gudinnan eller  postkodslotteriets gudinna ska infinna sig med en hel säck med pengar.
 
Under 2014 kommer projektet med fritidshuset att vara helt klart enligt min mening. Frågar ni min "käraste" så måste vi fixa till tomten och köpa växter och fixa till det , det ,det ,det.  Sedan undrar alltid fruar/sambos varför vi män alltid säger javisst på allt detta och inte gör något. Kan det vara så att när man drar igång ett projekt så kommer ni på 50 stycken till under tiden! Det kanske är det som kallas "kvinnlig list"
 
Hoppas även att man slipper bekanta sig med svensk sjukvård under 2014, så man bidrar med att få ett växande skatteöverskott i vårat fosterland.
 
 
 
Förhoppningsvis kommer det att finnas utrymme för en vecka utomlands under våren eller försommaren.
 
Hoppas givetvis att arbetsmarknaden stabiliserar sig, så att vi slipper fler varsel.
 
Tyvärr så ser det inte så ljust ut nu, då de inkompetentas förening spår att  det kommer bli mer arbetstillfällen fast långtidsarbetslösheten kommer öka, då det kommer komma ut fler på arbetsmarknaden under 2014. Detta låter som säljaren som sålt en sak och då ökat sin försäljning med 100 procent , men kan inte leva på sin försäljning då han endast sålt en sak mot tidigare o saker är då en ökning med 100 procent vilken gör honom till en stjärnsäljare som troligtvis inte får behålla jobbet .
 
 
 
En återkommande önskan måste vara att vi får en handlingskraftig regering som kan lägga ned Arbetsförnedringen. De har alltid varit ett tillhåll för människoförnedring oavsett vilken regering som suttit i makten.
 
 
Fast det kommer nog förbli en önskan, då ingen törs ta tag i problemet.
 
 
 
 
 
En förhoppning måste vara att alla våra barn får utbildning av utbildade lärare som har akademisk utbildning och inte av lärare med lång och trogen kommunal tjänstgöring som vikarier, samt saknar egentligen utbildning för att undervisa i behöriga ämnen. Detta borde inte vara allt för svårt att kunna genomföra eftersom det verkar vara alla partiers önskan om att höja kunskapen i skolan. Då måste de som utbildar ha kompetensen!
För vem skulle vilja opereras av en icke behörig läkare eller flyga med en icke behörig pilot? Har man ej behörighet så ska man inte undervisa, svårare är så är inte problemet.
 
Hoppas även på sänkt diesel och bensinskatt då detta kan kompenserats genom att ta en årlig skatt på 1,500 kronor på alla vuxna som använder cykel. givetvis ska det vara lag på cykelhjälm samt att de skall vara ljust rosa i en självlysande färg, samt att alla cyklister ska en varningstriangel fäst på ryggen då de flesta saknar lysen på sin farkoster. allt detta för att vi bilister ska  få en behagligare tillvaro runt om i landet.
 
 
Givetvis finns en förhoppning om en bättre värld där vi förstår varandra och kan erkänna olika synpunkter samt etiskt ursprung för vi är alla människor och kan prata med varandra samt fått två öron att lyssna med! Hur kommer vi och övriga i-länder hantera den växande misären i u-länderna, eller kommer vi fortsätta att tycka synd om dem vid olika gala föreställningar? Kanske är det så att en galaföreställning blir som bikten för katoliker, efter detta så tutar vi på som förut! Sverige tycker jag föregår med ett gott exempel som säljer bensintörstiga Volvobilar till tredje världen. Bra jobbat för miljön.
 
 
 
 
 
 
Så visst finns det frågor inför det nya året fast är de annorlunda än åren innan, tror inte att de skiljer sig så mycket från tidigare år.
 
Kommer vi verkligen minnas 2014 som förändringens år då den närmare sig slutet, eller kommer den trampa på som alla år före den?
 
 
Så har ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År där ute i cyberrymden!
 
 
 
 
 
Snart dags att plocka ned julen  och förbereda för Påsken!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Micke

Ett gott nytt år tillönskar jag dig också.

Jo...hur var året?

Får reflektera över detta lite tror jag..ett hyfsat år med ett slags fast arbete iallafall för hela året...och 2014 ska tydligen, enligt vad som sagts av överheten på kneget, innebära en anställning på nytt.

I övrigt får jag nog fundera på vad 2013 inneburit för mig.

Ha de bäst och än en gång..gott nytt år på dig och de dina.

2013-12-28 @ 10:45:23
URL: http://guldkryckan.blogspot.com
Postat av: Soffie

Gott nytt år till dej min Goa bloggvän,,,2013 har varit ett superbra år för mej men sorgligt då två av mina barn har flyttat hemifrån men samtidigt är ju det väldigt bra alltså blandade känslor...2013 har även bjudit på tre härliga resor ,å nästa resår börjar igen v 9 kramen

2013-12-28 @ 21:38:59
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Pernilla

Jag tillhör de som inte brukar analysera mitt år. Kanske dags att göra det?
Brukar inte heller försöka analysera året som kommer utan leva i dagen.
Va politiken anbelangar försöker jag vara aktiv neotral. Vem jan påverka något där alla skyller på alla och ingen vågar säga som det igentligen är eller hur de igentligen kommer att göra? Din text är mer än tänkvärd. Du har så rätt men hur hittar man lösningen? Det är väl ändå den som är viktig? Texten din får nog många att fundera. Det är bra!
/P

2013-12-29 @ 07:28:38
URL: http://dogladyn.blogg.se
Postat av: Inger Maryissa

Tack för din kommentar hos mig och jag kikar naturligtvis in hos dig också
Ja, år 2013 har varit skapligt här hos mig, och hoppas år 2014 blir bra och gärna bättre...
och ja, precis som du skriver här så håller jag med om att det finns ett liv utanför arbetet också
för mig har mitt arbete aldrig varit lika med min identitet
ja, jag tror nog ( även hoppas på ) att vi får en ny regering.
och hoppas med det att saker blir bättre....
och ja, det vore inte så dumt med en säck med pengar från någon lott.....det skulle göra det kommande året ännu bättre :-)
och ja, det finns många önsknignar och funderingar inför 2014 som du skrivit så bra om här i ditt inlägg
ha det så gott och önskar dig också ett gott slut och ett Gott Nytt År

2013-12-29 @ 12:37:32
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/
Postat av: Snejky

Instämmer helt & hållet... Man lever idag & ska ta tillvara på det. Men alltför många lever i sina ramar & ska ha både ditten & datten. Till vad nytta egentligen..
Världen, ja, det görs små framsteg men en värld i fred osv, tror jag tyvärr aldrig det blir.
Jag vill önska ett gott slut & ett Gott Nytt År..
Kramelikramen....

2013-12-29 @ 14:41:00
URL: http://ebba.webdon.nu/
Postat av: Christina

Så bra skrivet och jag håller med dig om allt.En ny regering är ju ett MÅSTE.Fast det där med kvinnlig list förstår jag inte riktigt vad du menar...host,host....

2013-12-29 @ 15:36:38
Postat av: al

Ja, det blev det ju tillslut!

Gott nytt år tillbaka!

al

2013-12-29 @ 20:23:18
URL: http://aljohansson.blogg.se
Postat av: AnnaKK

Visst vore det trevligt med positiva förändringar både här och där under 2014, så väl nationellt som internationellt. Det har varit så mycket elände de senaste 10-15 åren... Eller om det bara på nåt vis är så att man bäst minns det negativa!? 8-I

Nåja... Kan man inte förändra världen så kan man kanske förändra sej själv!? Och helt enkelt bestämma sej för att i första hand se det roliga och trevliga i tillvaron! :-)

Gott Slut och Gott Nytt!!!

2013-12-30 @ 17:07:52
URL: http://annakk.blogg.se
Postat av: Christel Kottenliv

Gott nytt själv!

2013-12-30 @ 21:46:15
URL: http://Kottenliv.blogspot.se
Postat av: Inga M

Många goda tankar inför ett nytt år, 2014 har du, både i stort och smått! Och så är det förstås, man vill att det ska bli bra i världen - för alla och för den egna familjen. Det råder ju för det mesta inget motsatsförhållande där,

Ett Gott Nytt till dig och din familj också!

2013-12-30 @ 23:43:30
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Malin

Svar: tack så mycket!

Gott nytt år!

2013-12-31 @ 10:06:46
URL: http://areheim.bloggplatsen.se
Postat av: Mats

Gott nytt år och en god fortsättning på det nya året

2013-12-31 @ 13:05:50
URL: http://matbossen.blogg.se
Postat av: Micke

Ett gott slut och RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!!!
Keep on rockin´ in 2014!!! ;-)

2013-12-31 @ 15:56:13
URL: http://loveliferock.blogg.se
Postat av: Mia

Det var en lång önskelista inför nya året. Många kloka önskningar... Ja, ska vår värld bli bättre? Ska Sverige och andra i-länder inse att producera och konsumera mer - kanske inte är receptet på allt välstånd. Välstånd kan bestå av annat än av prylar...

Det finns stora saker att få rätsida på, min förhoppning är att vi ska sträva på i "rätt riktning"... ;-) Jag hinner inte fördjupa mig i detta mer i år... Gott slut och framförallt ett riktigt GOTT NYTT ÅR till dig!

2013-12-31 @ 18:39:51
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Christel Kottenliv

Gott nytt för dig gubben :)))

2013-12-31 @ 23:26:15
URL: http://Kottenliv.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0