Nu planerar vi planekonomi 5 år framåt.

Kanske vi i Europa skulle göra som sovjet återgå till planekonomi som de hade, för marknadsstyrd ekonomi verkar det inte som vi klarar av.  Det vi gjort de sista 20 åren är att spola ned allt som indikerar att företaget blöder och håller på med felaktiga produkter i slasken samt snabbt torkat våra händer så ingen kan spåra detta till oss.

 

 

Slående exempel måste vara SAS, SAAB, Volvo, Ericsson. Fungerade jätte bra under vår tid med den såkallade blandekonomin, då vi tog steget ut i marknadsekonomi så visade det sig att vi inte var så smarta som vi trodde.

 

 

Mitt förslag är att vd för SAS får Nobels ekonomi pris. För visst visar man att man kan ekonomi när man sänker sin lön från 10 miljoner till 8 miljoner samtidigt som man kräver att den som har 18000/månaden ska få 13000/månaden. Snacka om skyddad verkstad för direktörer!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Micke

Jo...världen är underlig...vi vanliga medborgare får bara finna oss i allt möjligt...man borde bli kriminell...fast som vi vet..de enda som kommer undan straff om man är kriminell är ju direktörer :(

2012-11-17 @ 15:11:10
URL: http://guldkryckan.blogspot.com
Postat av: Gubben

Känns konstigt att SAS inte kunde få sin ekonomi att gå ihop. Der kanske är bäst med en konkurs ändå. Vila i frid SAS!
Med den VD som de har så kan nya namnet bli SA :)!!

2012-11-18 @ 21:35:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0