Söndag kväll

Söndag kväll och givetvis har helgen bestått av både sol o regn.  Har varit ute vid stugan och fixat lite mellan skurarna. Sedan har vi frugan o jag suttit och diskuterat om hur vi ska kunna spara pengar inför den tiden då vi kommer få bestämma över våra liv och dagar själv utan en massa måsten. Det är det som kallas för pension.  Givetvis så måste man vara fullt införstådd i att man kommer få max 50 % av netto lönen idag. Fast då har man kapat kostnader så som pendling, äta ute samt halvfabrikat hemma på kvällen.  Kanske ska man flytta ut till stugan permanent och utnyttja det man tjänar på endast ett boende till att leka flyttfågel under senhösten/vintern. Tror att man kommer endast kommer att ha råd med ett boende, samt att man får hyra en lägenhet under vintern och varför då hyra den i isbjörnens land?

 

 

Som ni märker så börjar denna gubbe verkligen planera för att kunna leva så drägligt som det bara går på de intjänade pengar som kallas för pension. Så om jag börjar fundera på det som 55+ förstår ni själva vilka möjligheter ni har som kanske är minst tio år yngre än undertecknad. Så vad är egentligen viktigast ha den senaste mobilen, tv, dator än börja planera för en tid då man verkligen kommer att kunna bestämma över sitt liv enbart själv inga måsten eller krav! Desto tidigare man börjar ju mindre behöver man avvara under resan dit.  

 

 

 

För det är så att vi får räkna med max 50 % av netto lönen. Allt annat är en dröm! Då handlar det om att kapa kostnader. Om man inte har haft en position inom Tillväxtverket eller AMS för då rullar pengar in!

 

 


Kommentarer
Postat av: Micke

Jo..men jag undrar faktiskt om det här systemet kommer att finnas kvar när det blir dags för mig...är ju 43 nu jag...så det är ju ett tag kvar.
Men du har rätt...med dagens system så blir det inga sötebrödsdagar de sista åren om man inte fixar det med pensionssparande och annat.

Hoppas på lottovinst jag ;)

Ha en go fortsättning på veckan.

2012-08-28 @ 20:18:43
URL: http://guldkryckan.blogspot.com
Postat av: Gubben

Med både sparande o lottovinst kommer du ha dubbelt så roligt som pensionär:)!!

2012-08-28 @ 21:08:20
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Micke

Räknar med detta :)))

2012-08-31 @ 18:50:32
URL: http://guldkryckan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0