Wall Street

Så har västvärlden fått sina folkliga demonstrationer ” Wall Street protesterna”, finns säkert många förklaringar om varför dessa protester spridit sig över världen. En anledning tror jag är att banker roffar år sig samt att vi alla blivit mer eller mindre lurade av aktie samt fondsparande, anser de flesta av oss. Fast den största anledningen borde vara att vi över hela världen och framför allt västvärlden ser hur politiker och företagsledare skor sig på våra skattepengar.

 

Samtidigt så spenderar man åtskilliga miljoner av våra skattepengar till helt onödiga åtgärder (Fas 3).   Vi måsta nog alla snart säga ifrån om att våra skattepengar går till lek för statsanställda istället för skola, vård och omsorg. Tror hela världen tycker att skattetrycket för oss ”dödliga” räcker som det är. Det som behövs är att se över förmåner samt hur pengarna används inom de olika instanser som roffar åt sig av dessa. Tror vi i Sverige skulle vilja veta hur hundra kronor i inkomna skatte medel fördelas. Då menar jag fördelning mellan skola, vård och omsorg samt byråkrati för att fördela hundra kronor. Samt hur mycket av denna hundra kronors sedel kommer gå till så kallade arbetsmarknadspolitiska åtgärder.




Min egen gissning är att skola, vård och omsorg får kanske 30 kronor att dela på, resten är troligtvis kostnader som hamnar i fickorna hos olika förvaltare. Enligt min mening måste vi alltså höja skatte hundringen till minst etthundrasjuttio kronor för att skola, vård och omsorg ska få sin hundra kronors sedel. Så behövs det skattehöjning, eller behöver vi en ordentlig kontroll av de som administrerar runt våra skattepengar. 



Så visst fyller denna protestvåg ett syfte för att kunna förändra våra makthavare, vare sig vi röstar rött eller blått.  


Kommentarer
Postat av: Micke

Fas 3...ett av de dummaste påhitten "ever"....fast numera kan man åtminstone få en slags utbildning åtminstone...många arbetsgivare som tjänat på det där, på skattebetalarnas bekostnad...fy fan...!



Ha de :)

2011-10-17 @ 19:55:02
URL: http://guldkryckan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0