Arbetsförmedlingen/Kompetensförmedling.

Arbetsförmedlingen/Kompetenskommission


Så är vi där igen!
Genom att byta ut loggar och namn på något så tror man sig kunna vinna röster från folk som är besvikna. Vad blir skillnaden när man ändå tänkt att behålla allt som fanns innanför väggarna, personalen alltså.
Detta kommer bara resultera i en mer kostnad för oss skattebetalare. Varför inte helt enkelt ställa krav på dem som redan jobbar där. Förslagsvis börja med en kompetens kartläggning som sköts av någon instans från EU, eftersom annars kommer fenomenet rövslickare och ryggdunkare uppstå i god svensk statlig instution anda.

Tror det räcker med att sätta ned sleven i grytan och röra om riktigt ordentligt istället för att lura oss med nya namn.  Fast det kanske blir för svårt för de som kallas för chefer inom statliga förvaltningar

Så alltså det blir mycket bättre med nytt namn och ny logga utanför dörren, samt en klatschig vision o affärsidé som man lägger ut på sin hemsida samt kostar på annonser i tv o tidningar. När vi sedan kliver in genom dörren så kommer det vara precis som det är och alltid varit.

Om jag inte minns fel så bytte man namn o logga från AMS till Arbetsförmedlingen för att bli mer ”kundorienterad”!  
Visst blev man mer kundorienterad mot föreläsare och jobbfabriker samt jobbcoacher med våra insatta skattepengar.
Fast behandlingen av de som befinner sig mellan två jobb är den samma!

Sitter just nu och funderar över hur det har det gått!



Visst är det tufft med eget företag, fast man bestämmer sin arbetstid själv och kan precis som Mona & Fredrik pratar om att jobba efter 65.

Visst kunde jag under min tid som mellan två jobb fått lite mera hjälp av släkten som finns inom AMS dörrar. Fast vill de inte hjälpa, så då vet man hur man ska sköta kontakten med dem! Det enda de gjort är att skapa skit snack inom Ams väggar, fast det är väl det enda de kan inom den förvaltningen.


De som man trodde var vänner, visa sig vara de mest falska människor som finns!


Det dyker det upp en gammal kollega som visar hur en sann vän beter sig.
Heder åt honom!



Så mitt råd till alla ungdomar är att se över ert eget hus och tro inte på snacket om kontaktnät eller det statliga skyddsnätet!

I framtiden, oavsett regering så kommer det läggas över mer på den egna individen. Se bara hur det fungrar med pensionen. 

 

 


Kommentarer
Postat av: Jennie

Ha ha kunde inte sagt det bättre själv. Så är det var och en står sig själv varmast om hjärtat. Att tro något annat är bara att "vaggas" in i falsk säkerhet. Har då själv aldrig i mitt liv fått något jobb genom arbetsförmedlingen, utan jobben jag fått har ordnat själv.

Men har också tillhört gruppen mellan två jobb och vet vilket oerhört engagemang arbetsförmidlinger gör eller NOT!!

2010-04-22 @ 16:10:25
URL: http://kristen.blogg.se/
Postat av: Ljuramannen

Apropå att ställa krav på kompetens; när SVT:s Östnytt frågar chefen för Arbetsförmedlingen om syftet med fas 3 svarar han:

”Har man gått arbetslös ett par år och kommer längre och längre från arbetsmarknaden får man börja träna det här vanliga på att gå i grupp och gå upp klockan åtta och gå hem halv fem och vara i grupp...”



Detta är hans krav på kompetens, både på den arbetslöse och den som ordnar sysselsättningen.

2010-04-23 @ 17:13:41
URL: http://ljuramannen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0