Finns alltid ljus i mörkret.

Lågkonjunktur!

Nu sitter vi här allihop, mitt i "skiten" med varsel, nedläggningar osv. Allt beror på att övriga världen slösat med sina pengar så de ej har råd med att handla av oss.Samtidigt så visar tv3 lyxfällan,vilket handlar om svenska konsumenter som tagit mer lån än vad de ar råd med!
Kan det kanske vara så att vi håller på att lämna det vansinniga shopping liv på helt onödiga prylar bakom oss.

Behövs det stora starka stadsjeepar eller stora bensintörstande bilar?

Behöver vi alltid det senaste i klädväg eller heminredning?

Behövs det stora snabba motorbåtar, när vi ändå bara åker ut till en kobbe för sola och bada?

Behöver vi alla shoppingcentra som både finns utanför alla städer och de som ligger inne i city? Då både city kärnan och externa centra består av samma kedjeföretag som säljer exakt samma produkter.

Kanske vi håller på med en utveckling till upplevelser och då menar jag inte forsränning eller dylikt. Det jag tänker mig är att vi helt enkelt vill leva! För att göra detta behöver vi kanske kunna gå ut och äta gott, umgås med gamla och nya bekanta samt se och uppleva nya platser. Dessa platser behöver inte ligga på andra sidan jordklotet utan det finns mycket i vårat eget land samt i övriga Europa. Bilen kanske kommer att bli det fortskaffningsmedel som det en gång i tiden var tänkt som.  För vem är lyckligast idag Volvo ägaren eller Skoda ägaren? Då ska vi inte prata om Tatra ägaren!

Vi kanske står på samma punkt som storbonden gjorde i slutet på 1800.talet när industrin gjorde entré.
I framtiden kommer kanske behovet av medmänsklighet bestå av att vi hjälper de som finns omkring oss i vårt dagliga liv, istället för att skänka pengar vid de olika jippo betonade galor som visas i tv en gång om året.Givetvis kommer vi genom ett mindre konsumtionssamhälle kunna hjälpa den fattiga världen till ett bättre liv.

Det går faktiskt att använda förra årets mobiltelefon, bilar går att reparera eller serva så det håller i minst tre år till. Utemöbler o grillar håller i minst en säsong till. Tjocktv,n fungerar utmärkt att se på. Så visst kan vi hålla igen på vår tok shopping för att ha råd med ett innehållsrikt liv.


Tror själv på att vi kommer se ett bättre och mer stimulerande liv efter detta mörker.

     

Kommentarer
Postat av: Mia

Ja de gör jag nog allt,ha en bra kväll & morgon dag// Mia

2009-04-02 @ 23:02:28
URL: http://www.metrobloggen.se/miaderdour

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0