Nu kommer allt bli bra!!





Startskottet för nya Arbetsförmedlingen

Den 1 januari 2008 bildas den nya myndigheten Arbetsförmedlingen. Myndigheten är en sammanslagning av Arbetsmarknadsstyrelsen (AMS) och landets 20 länsarbetsnämnder.

På kort sikt kommer Arbetsförmedlingens kunder - arbetssökande och arbetsgivare - inte att märka så mycket av förändringen. Men på längre sikt ska förändringarna leda till en effektivare arbetsförmedling med enhetlig service och ett mer personligt bemötande i hela landet.

Arbetsförmedlingens tillgänglighet ska bli ännu bättre. Redan nu kan Arbetsförmedlingen per telefon coacha arbetssökande och svara på frågor från arbetsgivare 82 timmar i veckan (vardagar 8-22, lördag-söndag 10-16, på nummer 0771-416 416). Sedan tidigare finns också Arbetsförmedlingens självservice på www.arbetsformedlingen.se. Under hösten startade en pilotverksamhet med coachning via e-post, liksom jobbklubbar för unga på internet.

En stor förändring redan från årsskiftet är att Arbetsförmedlingen, i stället för län, delas in i 68 arbetsmarknadsområden, alla med minst en lokal arbetsförmedling. Områdesindelningen utgår ifrån hur människors pendlar och hur arbetsgivare rekryterar sin arbetskraft.

Kärnan i verksamheten är det personliga mötet på den lokala Arbetsförmedlingen. Därför kommer Arbetsförmedlingen även i fortsättningen ha ett rikstäckande nät av lokala förmedlingar. Just nu utreds hur det framtida nätet av lokala förmedlingar ska se ut. Här kommer en dialog föras med lokala aktörer i arbetsmarknadsområdena. Den nya strukturen införs sedan stegvis och förändringen ska vara genomförd 1 juli 2009.

Herregud vad har de gjort innan 2008??


Kommentarer
Postat av: Arbetslös

Inget!

2008-01-02 @ 22:08:49
Postat av: Arbetslös

Inget!

2008-01-02 @ 22:09:50
Postat av: Bosse Gren

Det lilla jag sett av arbetsförmedlingens verksamhet har verkat gå ut på att de skall göra sig av med så mycket papper som möjligt.
Frågar man något får man en lunta på 22 kg papper, en klapp på axeln och de vänliga orden: Du hittar den mesta informationen här.
Skulle man vilja ha ett jobb så står förmedlingen till tjänst med att visa var det finns annonser om lediga jobb.

2008-01-02 @ 22:34:23
URL: http://bossegren.blogg.se
Postat av: Micke

Ja, det kan man verkligen undra, håller med bosse här ang alla dessa j*a papper de stoppar ner i halsen på oss som går där!!

2008-01-03 @ 21:52:35
URL: http://beckfjall1.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0